Amazon lanceert Matter Casting als alternatief voor AirPlay en Chromecast

18 januari 2024 1 Minuut 0 Reacties
Panasonic Fire TV

Amazon komt met een alternatief voor Apple AirPlay en Google Chromecast. Het bedrijf noemt de standaard Matter Casting.

Matter Casting is, zoals de naam al doet vermoeden, onderdeel van de Matter smarthomestandaard, maar alleen op optionele basis. Dat betekent dat bedrijven die Matter ondersteunen en implementeren zelf mogen bepalen of ze ook Matter Casting als optie toevoegen aan hun producten.

In eerste instantie komt Matter Casting beschikbaar op Amazon’s eigen Echo Show-apparaat, en daarna moeten ook de FireTV-apparaten van het merk een update krijgen waarmee de standaard toegevoegd wordt.

Met Matter Casting is het net als met AirPlay en Chromecast mogelijk om een streaming-app op je smartphone te openen, het cast-icoontje aan te tikken en de video of audio draadloos op een compatibel scherm af te spelen. De standaard wordt ondersteund op zowel Android- als iOS-apparaten binnen de Amazon Prime Video-app. Ook komt de standaard naar apps van onder meer Plex, Pluto TV en Sling TV. Andere diensten, zoals Netflix en HBO, hebben nog geen ondersteuning aangekondigd.

Tot slot moet Matter Casting komen naar smart-tv’s die draaien op Fire TV. Dat zijn onder meer de onlangs aangekondigde Panasonic oled-tv’s.

Reacties (0)