Amazon brengt betaalbare lcd tv’s met Fire TV naar Duitsland

23 maart 2023 1 Minuut 0 Reacties
Amazon Fire TV 2023 1

In Nederland en België kun je nog altijd niet terecht voor een televisie van Amazon, maar het Amerikaanse bedrijf komt wel steeds dichterbij. Deze week laat Amazon weten dat zijn betaalbare Fire TV lcd-televisies verschijnen in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Amazon heeft vier tv-series in het assortiment. De goedkoopste serie is de Fire TV 2-serie, bestaande uit 32-inch en 40-inch modellen die starten bij een prijs van 199,99 dollar. Deze televisies komen met een full hd-resolutie maar bieden wel HDR-ondersteuning én toegang tot het Fire TV smart tv-platform van Amazon.

Een stapje hoger zien we de Fire TV 4-serie terug, bestaande uit modellen van 43-inch, 50-inch en 55-inch. Deze televisies komen met de 4K-resolutie, HDR-ondersteuning, Fire TV en vier HDMI-poorten waarvan één HDMI 2.1-poort met eARC. De prijs begint bij 239,99 dollar.

De Fire TV Omni-series is weer een stapje hoger, met als belangrijkste verschillen de contactloze spraakbediening voor Alexa en bredere HDR-ondersteuning in de vorm van HDR10, HLG en Dolby Vision. De formaten variëren van 43-inch tot 75-inch, en de prijzen beginnen bij 339,99 dollar.

Advertentie

De ‘topmodellen’ zien we terug in de Fire TV Omni QLED-series die – zoals de naam al doet vermoeden – beschikken over een QLED-filter dat zorgt voor onder meer een betere kleurweergave. Daarnaast bieden deze televisies ten opzichte van de Omni-serie toegang tot de Fire TV Ambient Experience, full array local dimming, Dolby Vision IQ en HDR10+. De prijzen starten bij 449,99 dollar.

Binnenkort zijn al deze modellen te koop in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Of en wanneer de tv’s naar Nederland komen is nog niet bekend.

Reacties (0)