Zo zien de thuisbioscopen van de superrijken eruit

04 augustus 2017 3 Minuten 2 Reacties
Batcave

Denk jij erover na om een thuisbioscoop te bouwen? Voor de gemiddelde Nederlander betekent dat het uitzoeken van de perfecte av-receiver en daarbij passende luidsprekers. Het nagaan wat je wensen zijn. Wil je een av-receiver met Dolby Atmos? Waar plaats je de subwoofer voor de beste resultaten? Voor de allerrijksten der aarde gaat het nét even wat anders. Wij hebben de krochten van het internet afgezocht en  de mooiste en duurste thuisbioscopen gevonden.

De kostbaarste thuisbioscopen

Waar wij met het bouwen van een thuisbioscoop het samenstellen van componenten bedoelen, bedoelen de eigenaren van onderstaande thuisbioscopen létterlijk bouwen. De kamer waar de thuisbioscoop moet komen, wordt volledig verbouwd voor perfectie. Bijvoorbeeld om hun favoriete stripheld tot leven te laten komen of om tijdens de film naar een sterrenhemel te kunnen kijken.

Batcave

Stel je hebt miljoenen op de bank en Batman is je favoriete stripheld. Dan maak je toch een thuisbioscoop met Batman als hoofdthema? Met een levensgrote Batman-replica en de Batmobile aan de zijkant van het theater is er niet beknibbeld door de eigenaar. Wil jij ook zo’n thuisbioscoop? Dan kan je de hulp inschakelen van Elitehts. Neem wel je chequeboekje mee, want goedkoop wordt het niet.

Bron: Elitehts

Advertentie

Star Trek Enterprise

Ben jij een echte Trekkie? Dan is deze Star Trek thuisbioscoop jou op het lijf geschreven. Deze Star Trek Enterprise-thuisbioscoop is eigendom van Marc Bell en is één van de twee thuisbioscopen in zijn 35 miljoen dollar huis in Boca Raton. Voor ons gewone stervelingen een utopie, maar leuk om naar te kijken is het zeker. Wij zijn ook reuze benieuwd hoe zijn tweede thuisbioscoop eruitziet. De Star Trek-thuisbioscoop is in ieder geval bijzonder goed geslaagd.

Bron: Douglas Elliman Real Estate

IMAX thuisbioscoop

De thuisbioscopen met een specifiek thema zijn leuk, maar wat nou als je de allerbeste beleving wilt. Als je dan toch een dure thuisbioscoop bouwt, doe het dan goed moet IMAX Private Theatre gedacht hebben. IMAX geeft de beste beleving en het is dan ook niet zo vreemd dat er een bedrijf is dat IMAX-thuisbioscopen installeert voor de superrijken. Zo wordt thuis een film kijken een spectaculaire ervaring. Je kunt ook een gameconsole aansluiten op het systeem. Een leuk extraatje.

Bron: IMAX Private Theatre

Planetarium

Voor een romantische thuisbioscoop neem je natuurlijk een sterrenplafond. Met het sterrenstelsel geprojecteerd op het plafond en een groot scherm voor je neus kom je hier pas echt tot rust. Het is alsof je in de buitenlucht naar een groot projectiescherm kijkt. Dit is iets wat eenieder thuis kan doen op een klein budget met een sterrenprojector. Of het eindresultaat net zo fraai wordt als bij deze thuisbioscoop valt te bezien.  Het effect is erg gaaf te noemen en je waant je in een planetarium.

Bron: Creative Sound & Integration

Thuisbioscoop zelf samenstellen

Wil jezelf een thuisbioscoop samenstellen die binnen je budget past? Natuurlijk heb je een goede surroundset nodig en een goed scherm, waarbij je kunt kiezen voor een televisie of een beamer. Daarnaast komen er kabels bij kijken, moet je aan de verlichting denken en mag je natuurlijk de decoratie en akoestiek niet vergeten. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos. Om je op weg te helpen kun je onze gids over het maken van je eigen thuisbioscoop eens doorlezen. Wij zijn namelijk zelf aan de slag gegaan op onze zolder en hebben daar een heuse bioscoop gerealiseerd. Voor meer tips en adviezen Bekijk je onze Home cinema informatiegids.

Reacties (2)