WiSA SoundSend box verstuurt tv audio draadloos naar speakers

09 oktober 2020 1 Minuut 1 Reacties
WiSA algemeen

Om WiSA breder inzetbaar te maken komt de organisatie achter de standaard met de SoundSend box waarmee tv-audio draadloos naar je speakers gestuurd wordt.

De WiSA-standaard voor het draadloos vesturen van audio wil nog niet echt voet aan de grond krijgen. Een klein aantal audiofabrikanten, waaronder Bang & Olufsen en Harman, gebruiken de standaard en op het gebied van televisie voorziet LG zijn topmodellen van de standaard. Om WiSA breder inzetbaar te maken komt de organisatie achter de standaard nu met de SoundSend box.

De SoundSend box is een kleine apparaatje waarmee je de audio van je (non-WiSA) televisie draadloos naar WiSA-compatibele speakers kunt sturen. De box wordt aangesloten op de HDMI-ARC-poort of de optische poort van je televisie, waarna de audio verstuurd wordt naar gekoppelde speakers in de ruimte. De standaard wordt ondersteunt door producten van onder meer Bang & Olufsen, Harman, Klipsch, Savant, Dynaudio en Enclave Audio.

De 179 dollar kostende SoundSend biedt ondersteuning voor audio tot 24bit/96kHz met maximaal acht kanalen in Dolby Digital of Dolby Digital Plus formaat. Ook kan de compacte box omgaan met Dolby Atmos-signalen (niet lossless), maar DTS wordt helaas niet ondersteund. De installatie en bediening moet eenvoudig zijn, middels een app voor je smartphone. De app biedt de mogelijkheid om middels de functie My Zone elke gekoppelde speaker te kalibreren aan de hand van de luisterpositie. Zo wordt de optimale sweetspot gecreëerd. WiSA zelf heeft geen WiFi-verbinding nodig aangezien de standaard op een eigen frequentie werkt.

Advertentie

Wil je  meer weten over deze standaard voor het draadloos versturen van audio van een mediaspeler, receiver of tv naar speakers? Lees dan ons uitgebreide WiSA achtergrondartikel.

Reacties (1)