WirelessHD 1.1 voor draadloos 3D

23 mei 2010 1 Minuut 0 Reacties
wirelesshd

Na de WirelessHD 1.0 specificatie, wat voor velen al een zeer mooie ontwikkeling was, komt er nu een WirelessHD 1.1 (ook wel 2.0 genoemd) specificatie welke het mogelijk moet maken om 3D content draadloos naar je TV te streamen. De nieuwe 1.1 specificatie verhoogd de hoeveelheid data die doorgestuurd kan worden van 4Gbps to 15Gbps, met een theoretisch maximum van 28Gbps, wat het meer dan geschikt maakt om alle 3D TV formaten aan te kunnen die in de HDMI 1.4a specificatie vermeld staan.

Aangezien meer dan 50 grote elektronica fabrikanten en IT bedrijven gebruik maken van de WirelessHD standaard is de kans groot dat we in de nabije toekomst TV’s zullen gaan zien die draadloos 3D content kunnen ontvangen van een geschikte Blu-ray speler, Media PC, of zelfs draagbare apparatuur.

Panasonic, bijvoorbeeld, heeft haar eigen WirelessHD Authorised Self Test House ontwikkeld, een faciliteit om toekomstige WirelessHD producten te testen voor compatibiliteit met de standaarden en protocollen. Panasonic heeft al een aantal WirelessHD producten op de markt.

Naast 3D TV zal WirelessHD 1.1 ook 4K (Quad HD) resolutie, file streaming binnen een netwerk, en draadloze streaming van video vanaf draagbare apparaten ondersteunen.

Bron: 3DTVMagazine.nl 

Reacties (0)