Video on Demand gebruik in Nederland groeit hard

09 juni 2011 1 Minuut 0 Reacties
Video-on-Demand-nl

De aanbieders van Video on Demand diensten rekenen dit jaar op een groei van 35% van het aantal aangevraagde programma’s (‘streams’) tot een totaal van 135 miljoen. Die verwachting van de gehele Video on Demand markt in 2011 werd vandaag door UPC, Ziggo, KPN en Samsung uitgesproken tijdens een bijeenkomst voor pers en entertainmentindustrie in Amsterdam.

De bedrijven kondigden daarbij ook aan samen met vooraanstaande filmmaatschappijen méér bekendheid en duidelijkheid te willen geven aan Video on Demand (VoD). Over heel 2010 vroegen ruim 0,75 miljoen Video on Demand-consumenten ruim 100 miljoen betaalde en gratis programma’s op. Dat staat gelijk aan zo’n 100 uur televisiekijken per VoD-consument per jaar (gemiddeld kijken consumenten 3 uur per dag televisie).

Aanbod Video on Demand groeit

Video on Demand werd in 2006 in Nederland geïntroduceerd. Het sindsdien gestaag uitgebreide aanbod bestaat uit speelfilms, losse afleveringen van TV-series en gehele seizoenen van topseries, programma gemist, kinderprogramma’s en kinderfilms en concerten. Daarnaast zijn er inmiddels ook diverse TV-zenders met een Video on Demand aanbod. Hoewel het TV scherm in de huiskamer nog steeds het meest populair is voor Video on Demand, maken consumenten tegenwoordig ook gebruik van VoD via platforms zoals notebooks, tablets, smartphones en gameconsoles.

Kennis vergroten

Uit onderzoek blijkt dat Video on Demand consumenten de spontaniteit van het kunnen kijken wat en wanneer je wilt, in combinatie met gebruiksgemak, het meest op prijs te stellen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt verder dat bijna 70% van alle consumenten zegt van Video on Demand te hebben gehoord. De inhoudsbekendheid is echter minder. Van de niet-gebruikers kan ruim 40% nauwelijks benoemen wat VoD is. De Stichting Video on Demand wil hier de kennis van de consument de komende tijd flink vergroten.

Advertentie

Wat is Video on Demand?

Lees meer over Video on Demand in dit artikel. Bron: Stichting Video on Demand

Reacties (0)