Teufel introduceert vernieuwd multiroom-systeem, met Raumfeld streaming

01 september 2017 4 Minuten 0 Reacties
Teufel-multiroom

Teufel vernieuwt dit jaar het complete multiroom-assortiment, met een nieuwe versie van de One S, de One M, de Stereo L, de Stereo M en de streamer.

Wie Teufel kent weet dat het bedrijf al een tijdje multiroom-systemen in het assortiment heeft. Echter, deze werden onder de naam Raumfeld uitgebracht. De luidsprekertechniek van Teufel, gecombineerd met de streamingtechniek van Raumfeld. Dit jaar pakt het Duitse bedrijf het anders aan en worden de multiroom-oplossingen weer onder de naam van Teufel uitgebracht, maar dan wel ‘powered by Raumfeld’. Teufel vernieuwt dit jaar het complete assortiment, met een nieuwe versie van de One S, de One M, de Stereo L, de Stereo M en de streamer.

Alle luidsprekers kunnen bediend en ingesteld worden middels de gratis streaming-app. Hiermee heb je toegang tot aangesloten bronnen, internetradio, streamingdiensten en lokale muziek op bijvoorbeeld een NAS of smartphone.

Teufel Stereo L

De Teufel Stereo L is het grootste onderdeel van een multiroom-systeem. Dit zijn twee vloerstaande, actieve luidsprekers die beschikken over WiFi en bluetooth voor draadloze streaming, en een cinch- en usb-aansluiting voor het fysiek koppelen van een bron. De luidsprekers hebben een vermogen van 500 Watt en komen met een 3-wegsysteem: een coaxiale driver per kanaal en drie woofers van kevlar. De behuizing is gemaakt van MDF met vernis en elementen van geborsteld aluminium. Mocht je de app niet bij de hand hebben kun je de audioweergave bedienen middels de toetsen op de luidspreker zelf.

Advertentie

De Stereo L moet in het vierde kwartaal te koop zijn voor een prijs van 1.800 euro. De speakers komen in het wit en het zwart.

Teufel Stereo M

De Teufel Stereo M is de boekenplank-versie van de Stereo L. Deze kleinere en actieve speakers beschikken over dezelfde mogelijkheden, maar dan met een vermogen van 300 Watt en per kanaal een coaxiale driver en een woofer van kevlar. Net als zijn grotere broer komt deze set met sneltoetsen op de behuizing, een cinch- en usb-aansluiting en een behuizing van MDF met vernis en elementen van geborsteld aluminium.

De Stereo M is vanaf het vierde kwartaal van dit jaar te koop voor een prijs van 1.000 euro. Teufel brengt een witte en een zwarte variant op de markt.

Teufel One M

Speciaal voor de kleinere ruimten – of voor diegenen die wat minder budget of minder hoge eisen hebben –  zijn de One-modellen ontwikkeld. Deze compacte speakers bieden dezelfde mogelijkheden als de stereo-systemen maar dan in een compact design. De One M is het grootste model in deze serie. Dit is een all-in-one geluidssysteem voor Wifi- en Bluetooth-streaming met geïntegreerde subwoofer. De luidspreker komt met met vier tweeters, twee midrange speakers en een subwoofer met twee passieve membranen. De Dynamore-technologie moet daarbij zorgen voor een breed stereospectrum. Teufel heeft de luidspreker voorzien van sneltoetsen voor fysieke bediening en een cinch- en USB-aansluiting voor het fysiek koppelen van bronnen.

De One M moet vanaf het vierde kwartaal via de website van Teufel te koop zijn voor een prijs van 500 euro. Ook hiervan komt een witte en een zwarte variant op de markt.

Teufel One S

Een kleinere variant is de Teufel One S. Deze speaker kan tegen wat stof en spatwater en is dus ook geschikt voor de badkamer of voor buiten. Je kunt twee One S-modellen combineren om zo een stereosysteem te creëren. De One S komt met een enkele driver, sneltoetsen voor bediening van de audioweergave en een minijack- en USB-aansluiting voor het fysiek koppelen van een bron. Natuurlijk zijn ook Wifi en bluetooth op dit model aanwezig.

Het Duitse bedrijf brengt een zwarte en een witte variant van de One S op de markt. De prijs bedraagt 250 euro.

Teufel Streamer

Mocht je een audiosysteem hebben staan dat niet van Teufel/Raumfeld is dan kun je dit toch met de andere multiroom-luidspekers verbinden. Hiervoor heb je de Streamer nodig. Dit kleine apparaatje maakt elke muziekbron en elk muzieksysteem geschikt voor streaming en multiroom. Je sluit de Streamer simpelweg aan op de audio-ingang van je audiosysteem en vervolgens gebruik je de Streamer hetzelfde als de bovengenoemde speakers. Je kunt dus streamen middels bluetooth en Wifi (via de app). Ook is er een line-input en een optisch digitale input aanwezig.

De Streamer wordt in het vierde kwartaal van 2017 verwacht voor een prijs van 300 euro.

Alle producten kunnen via de website van Teufel reeds besteld worden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)