Teufel Audio lanceert high-end Definition 5 luidspreker

14 augustus 2013 2 Minuten 2 Reacties
Teufel-Definition-5-3

Teufel Audio, fabrikant van audioproducten uit Berlijn, heeft vandaag een nieuwe high-end luidspreker gelanceerd; de Definion 5. Deze luidspreker is volgens de fabrikant ontwikkeld voor diegenen die het meeste uit hun muziek- en filmcollectie willen halen.

Teufel Definition 5

De Definion 5 is een high-end luidspreker met die volgens Teufel uitzonderlijke prestaties moet bieden. Tijdens het ontwerp en de bouw van de speaker zijn dan ook alle details onder de loep genomen. De luidspreker is in het bezit van een door Teufel ontwikkelde tweeter met gepatenteerde SCA-technologie (Synchronized Coaxial Acoustics) en moet in combinatie met het Triple-Bass-principe, een volle en detailrijke muziekweergave bieden. Zelfs de minder ervaren luisteraar moet volgens de fabrikant onmiddellijk het kwaliteitsverschil met traditionele luidsprekers merken.

Bij een high-end luidspreker hoort natuurlijk een indrukwekkend uiterlijk, maar de tijd van de zwarte kolossen die als een epicentrum de woonkamer domineren is voorbij. De Definition 5 is dan ook ontwikkeld om een harmonische onderdeel van de ruimte te zijn. De speaker heeft met zijn moderne zwart-witte design nog steeds premium uiterlijk maar is niet te opvallend aanwezig.

Dankzij de trapeziumvormige behuizing worden resonanties voorkomen en inwendige reflecties tegengegaan, aldus Teufel. De tweeter is zo gebouwd dat de hoge tonen meer in verticale dan in horizontale richting worden gestuwd, waardoor hoge tonen met een betere dynamiek en ruimtelijkheid moeten worden weergegeven. De drivers zijn gemaakt voor het weergeven van een zeer breed frequentiebereik, waardoor de woofers in de slanke en gesloten behuizing zonder basreflexpoort een lage frequentie kunnen bereiken. Het membraan van de woofer is overigens van aluminium en dankzij het lichte gewicht van dit materiaal moeten ook middenfrequenties onvervormd weergegeven worden en wordt tegelijkertijd een onderste grensfrequentie van 42 Hz bereikt. Door de gesloten behuizing kan de luidspreker zelfs direct tegen de muur geplaatst worden.

Advertentie

Technische details

  • 3-kanaals systeem met een belastbaar vermogen van 250 Watt
  • Triple-Bass opbouw in gesloten behuizing met bassen tot 42Hz
  • Overgangsfrequenties: 350Hz / 3.500Hz
  • Frequentiebereik: 42Hz – 22kHz
  • Gepatenteerd coax-chassis met SCA-technologie
  • 109 cm hoge speakers in witte hoogglans lak
  • Geschikt voor ruimtes tot 60m²

Prijs en beschikbaarheid

De Definion 5 is vanaf heden verkrijgbaar in de webshop van Teufel Audio voor de prijs van 2.799,99 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

peter

peter
14 augustus 2013 om 20:39

Prijs per set?

Inloggen
Nollie

Nollie
19 augustus 2013 om 21:42

2.800,-

http://www.teufelaudio.nl/stereo/definion-5-p10045.html

had je best zelf kunnen opzoeken, toch ?

Inloggen