Sony maakt 360 Spatial Sound Mapping beschikbaar voor de HT-A7000

19 april 2022 1 Minuut 0 Reacties
Sony HT-A7000-4

Sony kondigt een firmware-update aan voor de HT-A7000 soundbar waarmee 360 Spatial Sound Mapping toegevoegd zal worden. Deze technologie maakt het voor producers mogelijk om een 360-graden muzikale belevenis te creëren. Elementen als de positie, afstand en hoek van de audiobron worden meegenomen in de geluidsopnamen. Dit resulteert in een muziekbelevenis die voelt alsof je midden in de actie zit. Gebruikers van de HT-A7000 krijgen toegang tot deze functie door deze aan te sluiten op Sony’s nieuwe SA-RS5 draadloze achterspeakers en SA-RS3S draadloze achterspeakers.

Update 19/04: Sony heeft de update inmiddels beschikbaar gesteld voor zowel de HT-A7000 als de HT-A5000. Beide soundbars kunnen middels de update voorzien worden van 360 Spatial Sound. De update is via het menu van de soundbar te downloaden, mits deze verbonden is met het internet.

Via Sound Field Optimization wordt de hoogte en positie van elke luidspreker gemeten. Vervolgens procedeert het systeem de geluidsgolven en creëert het ‘fantoomluidsprekers’ die voor de 360°-sound zorgen. Met de ‘fantoomluidsprekers’ binnen een geoptimaliseerd geluidsveld zijn bijvoorbeeld windvlagen of dierengeluiden met een hoge intensiteit te horen. Dankzij de ‘fantoomluidsprekers’ wordt het ruimtelijke geluidsveld breder.

In combinatie met een compatibele Bravia XR-televisie is ook Acoustic Center Sync beschikbaar voor de HT-A7000 soundbar. Deze functie optimaliseert de geluidsoutput van de tv en soundbar voor een betere audio-ervaring. Dialogen, stemgeluiden en instrumenten zijn direct vanuit het scherm hoorbaar.

 

Sony SA-RS5 draadloze achterspeakers

Sony’s nieuwe SA-RS5 draadloze achterspeakers leveren een 360 Spatial Sound in combinatie met een compatibele soundbar. Ze zijn voorzien van up-firing luidsprekers en een ingebouwde batterij voor maximaal 10 uur afspeeltijd. Up-firing luidsprekers weerkaatsen geluid van het plafond voor overhead-audio. De SA-RS5 wordt geleverd met OPTIMIZE-knoppen en dubbele microfoons in elke luidspreker, waarmee de geluidsweergave gekalibreerd kan worden. De SA-RS5 is vanaf de zomer van 2022 verkrijgbaar in de Benelux voor 800 euro.

Reacties (0)