Sony komt met HT-A7000: high-end 7.1.2-soundbar

21 juli 2021 1 Minuut 2 Reacties
Sony HT-A7000

Sony heeft een nieuwe high-end 7.1.2-soundbar gepresenteerd. De Sony HT-A7000 is een 7.1.2-kanaals Dolby Atmos/DTS:X soundbar.

De Sony HT-A7000 biedt 7.1.2 kanalen met twee omhooggerichte speakers voor geluid van bovenaf, twee gerichte tweeters en vijf frontspeakers en een ingebouwde dubbele subwoofer. Middels Vertical Surround Engine en S-Force PRO Front Surround creëert de soundbar virtueel Surround Sound om optimaal te kunnen genieten van Dolby Atmos en DTS:X.

Uitbreiden met achterspeakers of subwoofers

Wie dat wil kan de geluidservaring verder uitbreiden met de optionele SA-RS3S draadloze achterspeakers of de SA-SW5 subwoofer (300W) of de SA-SW3 subwoofer (200W). Volgens Sony is het niet nodig om de speakers nauwkeurig te plaatsen. De HT-A7000 met ingebouwde microfoons meet de positie van elke speaker en optimaliseert het geluid.

Uiteraard is er ook brede ondersteuning bij een dergelijke high-end soundbar. Zo kun je dit model verbinden via bluetooth, streamen via wifi, is Chromecast ingebouwd en is er ondersteuning voor Apple AirPlay 2. Ook kun je via Spotify Connect direct muziek streamen. Ook werkt dit model met Google Assistant of Amazon Alexa. De soundbar model beschikt over HDMI eARC en twee HDMI 2.1-poorten voor externe apparaten. Meer informatie vind je op de website van Sony.

Advertentie

Sony HT-A9

Sony komt ook met een surround sound-systeem bestaande uit vier luidsprekers met 360 Spatial Sound en een besturingsbox. Je plaatst twee luidsprekers aan de voorkant en twee aan de achterkant om helemaal in je favoriete film of video gezogen te worden. Bij dit Home Theater-systeem vinden we dezelfde brede ondersteuning als bij de HT-A7000 soundbar en ook hier kun je optioneel één van beide subwoofers aansluiten. Bekijk de Sony HT-A9.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony HT-A7000 gaat 1.300 euro kosten. De Sony HT-A9 kost 1800 euro. De optionele achterspeakers 500 euro, de SA-SW3 500 euro en de SA-SW5 800 euro. Alle genoemde producten zullen in september verschijnen.

Lees meer over Sony.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Frans Callebaut

Frans Callebaut
22 juli 2021 om 14:52

als je uitbreidt met achterspeakers en subwoofer kan je volgens mij al bijna net zo goed een volledig homecinema luidspreker opstelling nemen .

Inloggen
Gerco Stuivenberg

Gerco Stuivenberg
22 juli 2021 om 23:50

Dat begint ergens op te lijken:
De HT-A7000 met up-firing luidsprekers, extra ingangen en alle decoders die uit te breiden is met surrounds en waarbij je ook zelf evt. een sub kan kiezen.
De HT-A9 heeft luidsprekers die je breed (en hoog) aan de voorkant kan plaatsen voor echte surround met alle decoders en ook up-firing luidsprekers in de surrounds.
Is en blijft wel lastig kiezen zo. Bij de A9 kan alleen een Bravia-TV als centre gebruikt worden en voor de A7000 heb je nog steeds een smalle ruimte nodig met wanden rondom en een heel laag plafond.
In ieder geval laten ze zien dat je met 6 zichtbare luidspreker (A9+Bravia-TV+sub) ook een set kan maken die kan waarmee bijna alles mogelijk is.

Inloggen