Sonos Roam gelekt: wordt volgende week aangekondigd

05 maart 2021 1 Minuut 0 Reacties
sonos-roam-lek-1

Sonos lijkt te werken aan een compacte bluetoothspeaker die je overal mee naartoe kunt nemen, die ook nog waterdicht is: de Sonos Roam.

De Sonos Roam wordt de volgende bluetoothspeaker van audiomerk Sonos. Het apparaat is een stuk compacter dan de Sonos Move en krijgt in Amerika een prijskaartje van 169 dollar. De speaker gaat nog net geen halve kilo wegen, aldus bronnen die bekend zijn met de plannen van Sonos, zo meldt The Verge.

Dit is de Sonos Roam

De Sonos Roam wordt geleverd met een usb-kabel, waarmee je hem kunt opladen. Er is ook een oplaaddock beschikbaar, maar die wordt los verkocht en kost 49 dollar. Net zoals met andere speakers van Sonos het geval is, zal ook de Roam in zowel zwart als wit verkrijgbaar zijn.

Eerder dook de speaker al eens op bij de FCC, de Amerikaanse communicatiewaakhond. Alle apparaten met betrekking tot communicatie(technologie) moeten langs bij die overheidsinstelling voordat ze de markt op komen. Komt een apparaat hier aan, dan is dat een goede indicatie van wat bedrijven in petto hebben.

Advertentie

Het is de bedoeling dat de Sonos Roam op 9 maart aanstaande gepresenteerd wordt, dus het bedrijf is er ongetwijfeld niet blij mee dat deze informatie nu al op straat ligt. De Roam moet vanaf 20 april te koop zijn en ondersteunt zowel wifi als bluetooth. Door de wifi-ondersteuning kun je de speaker openen in je Sonos-netwerk. Dat regel je dan via de Sonos S2-app. Daarnaast is er ondersteuning voor Amazon Alexa en de Google Assistent. Er is ook ondersteuning voor AirPlay 2. Bovendien kun je twee Roams aan elkaar koppelen en genieten van stereomuziek.

De batterij gaat waarschijnlijk zo’n tien uur mee. Ook is het zo dat de speaker volledig waterdicht is.

Reacties (0)