Sonos S2-app vanaf nu te downloaden: dit wil je weten

08 juni 2020 1 Minuut 2 Reacties
sonos-new

Speakerfabrikant Sonos heeft laten weten dat je de nieuwe Sonos S2-app vanaf nu kunt downloaden voor Android en iOS. Dat komt goed uit, aangezien de Sonos Arc, Sonos Five en Sonos Sub (Gen 3) vanaf aanstaande woensdag verkrijgbaar zijn. Je hebt deze app voor die producten nodig.

Download de Sonos S2-app

Naast het bieden van ondersteuning voor de drie nieuwe producten, maakt Sonos S2 audiotechnologieën met een hogere resolutie mogelijk voor muziek en home cinema, zoals Dolby Atmos op Arc. Ook kunnen klanten updates voor de gebruiksvriendelijkheid, meer personalisatie-opties en nieuwe functies verwachten. Een van deze nieuwe functies is het opslaan van gegroepeerde kamers.

Je kunt vanaf vandaag updaten naar S2. Het enige wat je hoeft te doen is de Sonos S2-app te downloaden en de oude app te verwijderen. Het systeem (inclusief instellingen en voorkeuren) wordt automatisch geüpdatet naar S2. Tenzij je een van de vanaf woensdag beschikbare, nieuwe producten wil toevoegen aan je systeem, zul je met systemen inclusief oudere niet-compatibele producten de originele app gewoon kunnen blijven gebruiken. Die app wordt omgedoopt tot Sonos S1 en behoudt de gebruikerservaring zoals voorheen.

Icoon nieuwe Sonos-app.

Icoon oude Sonos-app.

Als je je oude producten wil blijven gebruiken wanneer je de Arc, Five of Sub (Gen 3) toevoegt, heb je de optie om je systeem op te splitsen. Het systeem wordt dan gesplitst in twee ‘huishoudens’ – S1 en S2 – die onafhankelijk van elkaar opereren binnen het huis. Een S1-systeem dat de Sonos S1 Controller-app gebruikt en de daarmee compatibele producten aanstuurt. En een S2-systeem dat de nieuwe Sonos S2-app gebruikt en nieuwe(re) producten aanstuurt. Op de supportpagina van Sonos kun je meer informatie vinden over het gebruik van gesplitste S1- en S2-systemen.

Het Trade Up-programma blijft beschikbaar voor iedereen die willen upgraden naar S2-compatibele producten wanneer die dit wil. Voor meer informatie over de app kun je terecht in ons eerder geschreven nieuwsbericht.

Reacties (2)