Sonos Ray: nieuwe, compacte standalone soundbar

11 mei 2022 1 Minuut 0 Reacties
Sonos Ray

Het was dankzij tal van geruchten al wel bekend, maar vandaag heeft Sonos zijn nieuwste soundbar officieel gepresenteerd. De Sonos Ray is een compacte, standalone soundbar met een prijskaartje van 299 euro.

De Sonos Ray is de nieuwste toevoeging aan het assortiment luidsprekers van het Amerikaanse bedrijf. En ook de derde soundbar van het bedrijf. Na de high-end Sonos Arc en de middenklasse Sonos Beam is het nu tijd voor de instapper: de Sonos Ray. Deze soundbar legt volgens Sonos zelf de lat hoger voor thuisentertainment met nieuwe akoestische innovaties die gebalanceerd geluid, kristalheldere dialogen en robuuste bass produceren.

De Ray moet ondanks zijn compacte formaat een kamervullend geluid bieden, mede dankzij speciaal ontworpen golfgeleiders die het geluid van muur tot muur projecteren en de processor die elementen in de kamer positioneert. Een nieuw bass reflex-systeem moet diepe en lage tonen produceren. Spraakversterking moet zorgen voor nog grotere helderheid, terwijl Nachtgeluid de intensiteit van harde geluidseffecten vermindert zodat je niemand in huis stoort. Natuurlijk kan de audioweergave verder afgestemd worden op de omgeving middels TruePlay. Interessant is ook dat je met twee Sonos One-speakers draadloos surround kunt toevoegen aan de Ray.

De soundbar is te bedienen middels de Sonos-app, en vanuit die plek krijg je ook toegang tot alle populaire streamingdiensten en Sonos Radio. Daarnaast is het mogelijk de Ray te bedienen met de afstandsbediening van je televisie en kun je draadloos streamen middels AirPlay 2. De Sonos Ray kan op een meubel of kast geplaatst worden en moet onder/voor vrijwel elke televisie passen. De soundbar is met name bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar eenvoud, veelzijdigheid en kwaliteit tegen een toegankelijke prijs, waardoor je een eerste stap richting een home cinema-installatie kunt zetten of juist kunt uitbreiden naar andere ruimten in huis.

De Sonos Ray is vanaf 7 juni 2022 in Nederland en België verkrijgbaar voor 299 euro.

Reacties (0)