Bij Samsung zit innovatie in het DNA (ADV)

11 maart 2024 4 Minuten 1 Reacties
Samsung The Frame

Al 18 jaar is Samsung het globale N°1 merk in TV. Dat blijvend leiderschap getuigt van Samsungs absolute toewijding aan innovatie. Over al die jaren zijn TV’s ingrijpend veranderd, met niet alleen betere beeldkwaliteit maar ook meer gebruiksgemak en een steeds uitgebreider content-aanbod.

De evolutie van TV: Van LED tot AI-Beeldkwaliteit

Een greep uit de vele primeurs van Samsung. 2006 markeert de start van hun wereldwijd leiderschap. De Bordeaux LCD TV, met het op een wijnglas geïnspireerd design, wordt meer dan een miljoen keer verkocht. ’s Werelds eerste LED TV verschijnt in 2009, een derde dunner dan de meeste TV’s uit die periode, en in 2010 verschijnt de eerste Full HD 3D LED TV. 2011 ziet dan weer de introductie van de Smart TV, waardoor kijkers toegang krijgen tot meer content op maat. Beeldkwaliteit neemt een stap voorwaarts in 2017 met de QLED TV, waarbij quantum dots het toestel voorzien van 100% kleurvolume. Ook The Frame maakt dat jaar zijn opwachting, een design TV die ook als kunstwerk functioneert als hij uitstaat. QLED 8K en HDR10+ leggen de lat voor beeldkwaliteit nog wat hoger in 2018. En in 2020 verschijnt de Micro LED TV, een modulaire TV met hoge helderheid en perfect zwart. In 2022 brengt Samsung de allereerste OLED TV met quantum dots op de markt. QD-OLED garandeert niet alleen intens contrast met perfect zwart en hoge helderheid, maar ook zeer rijke kleuren, zelfs in de helderste tinten.

Artificiële Intelligentie is sinds 2023 niet uit het nieuws te slaan. Ook voor Samsung is AI een centraal thema waarmee ze een nieuw tijdperk inluiden. Kijk bijvoorbeeld naar de NQ8 AI Gen3, Samsungs nieuwste processor. Die beschikt over 512 neurale netwerken, waarmee hij beelden kan upscalen naar bijna echt 8K-detail. Ook in de nieuwste Neo QLED 4K-modellen zit een AI-processor voor optimale beeldkwaliteit. En op de allergrootste schermformaten, zoals 98 inch, die sterk aan populariteit winnen, zorgt AI voor aangepast beeldverwerking.

Er is slim en er is de Smart Hub

Zeg vaarwel tegen complexiteit en hallo tegen een eenvoudigere, leukere manier om te genieten van alles wat je TV te bieden heeft met de Samsung 2024 Smart Hub. De interface brengt live tv, streamingdiensten en andere apps samen in een intuïtieve omgeving die gemakkelijk te navigeren is. Met gepersonaliseerde aanbevelingen spendeer je minder tijd met zoeken en meer tijd met genieten van je favoriete programma’s en films. De ingebouwde IoT-hub biedt ondersteuning voor WiFi, Zigbee en Thread en maakt met enkele klikken verbinding met de slimme apparaten in je huis. Vanop het TV-scherm kan je moeiteloos de status en het energieverbruik van je apparaten controleren. Gamer in hart en nieren? Met een Samsung TV kan je dankzij diverse cloudgaming-apps naar hartenlust gamen, zonder PC of gameconsole. Sluit je controller aan via Bluetooth, start de Xbox Gaming-app en duik in je favoriete spel!

Bij aankoop van een 2024 Samsung TV krijg je bovendien een gratis content-pakket. Daarmee kan je gedurende een of meerdere maanden gratis gebruik maken van verschillende apps, voor sport, fitness, gaming en film. Ideaal om het enorme aanbod van je Samsung TV  te ontdekken.

Perfect zwart, zonder hinderlijke reflecties

Film beleven op een Samsung OLED TV is een plezier voor het oog. Het perfecte zwart van Samsung OLED geeft beelden zoveel diepte en scherpte dat je ze bijna als echt ervaart. Maar reflecties van omgevingslicht in het scherm kunnen een echte spelbreker zijn. Om dat probleem tegen te gaan, heeft Samsung het scherm van de S95D uitgerust met Glare Free technologie, een geavanceerde anti-reflectielaag. Deze innovatieve technologie gebruikt een verfijnde reliëftextuur die omgevingslicht verspreidt in alle richtingen en zo hinderlijke reflecties minimaliseert. Overdag of ’s avonds, met alle lichten uit of net met alle lichten aan, dankzij Glare Free geniet je altijd zonder afleiding van het perfecte zwart van je Samsung OLED TV. Bovendien heb je meer keuze bij het plaatsen van de TV, vermits je veel minder rekening moet houden met de positie ten opzichte van ramen of lampen.

Meeslepend geluid, ontworpen door experts

Bij een echte bioscoopervaring mag indrukwekkend geluid niet ontbreken. Daarom heeft Samsung een Audio Lab in Californië waar ingenieurs en audio-experts met tientallen jaren aan kennis en ervaring de knapste audioproducten ontwikkelen. En met succes, want ook op vlak van geluid is Samsung globaal al 10 jaar de nummer één, en in België sinds 2023 ook het grootste merk in verkochte waarde.

Een Samsung Soundbar is een perfecte aanvulling voor je Samsung TV. Niet alleen voor je films, maar ook voor je games. Dankzij het slimme Q-Symphony werken Soundbar en TV samen voor optimaal resultaat. En je bedient ze allebei met één afstandsbediening. Samsung Soundbars ondersteunen Dolby Atmos, en met (optionele) achterluidsprekers zit je echt midden in het geluid. Het stijlvolle design integreert moeiteloos in je huiskamer. Dankzij de hoogwaardige audiokwaliteit en tal van muziekfeatures is een Samsung Soundbar ook uitstekend geschikt voor al je muzieknoden.

Dit is een gesponsord artikel.

Reacties (1)