Sonos ontvangt hi-res muziekstreaming via Qobuz (soort van dan)

26 maart 2021 1 Minuut 0 Reacties
Sonos Five review stereo

Sonos heeft bekendgemaakt dat je vanaf nu ook de muziekstreamingdienst Qobuz kunt gebruiken in combinatie met de nieuwe S2-applicatie.

Als je bent overgestapt op de S2-applicatie van Sonos, dan kun je er nu ook voor kiezen de muziekstreamingdienst Qobuz te gebruiken. Dat is een dienst die bekend staat om zijn hi-res muziekkwaliteit. De dienst biedt toegang tot veertig miljoen nummers, waarvan vijf procent in hoge kwaliteit te beluisteren is (variërend van 24bit/48kHz tot 24bit/192kHz).

Sonos en Qobuz

Er zitten wel wat haken en ogen aan die integratie. Sonos S2-hardware heeft een D/A-conversie die maximaal 24bit/48kHz kan hebben. Dat betekent dat wanneer iemand een Qobuzstream aanzet, via de S2-app, met een samplerate die hoger ligt dan 48Hz, tegen een duidelijke grens aanloopt.

Je zou verwachten dat de nieuwe speakers van het bedrijf content die aangeboden wordt in 24bit/96kHz en 24bit/192kHz downsamplet naar 24bit/48kHz, maar niets is minder waar. Qobuz zal in plaats daarvan – voorlopig in elk geval – muziek in cd-kwaliteit aanbieden; in 16bit/44.1kHz.

Advertentie

Gelukkig is het wel zo dat luisteraars met een oor voor hi-res audio toegang krijgen tot een groot percentage aan muziek in de genres pop, rock en electronic, in de kwaliteit 24bit/44.1kHz of 24bit/48kHz.

Dat gezegd hebbende is het zo dat 95 procent van het aanbod van Qobuz maximaal in 16bit/44.1kHz aangeboden wordt. En die muziek in cd-kwaliteit kun je ook allemaal via je nieuwe Sonossysteem afspelen, mocht je dat willen.

 


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)