Sonos gaat producten voortaan zeven jaar van updates voorzien

17 maart 2023 1 Minuut 0 Reacties
Sonos Era 100

In het kader van duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid wordt de levensduur van producten steeds belangrijker. En dan niet zozeer hardwarematig, maar juist de software die vaak al snel verouderd is. Om je te onderscheiden van de concurrentie is een lange levensduur van de software dan ook een belangrijke factor geworden en Sonos is één van de bedrijven die dit laat zien.

Sonos geeft momenteel al vijf jaar actief ondersteuning voor zijn producten, waaronder luidsprekers. Het Amerikaanse bedrijf belooft vijf jaar aan updates om de software up-to-date en goed beveiligd te houden. Deze vijf jaar gaat in nadat het product uit de schappen gehaald wordt; voor die tijd kun je vanzelfsprekend updates en nieuwe features binnen de software verwachten.

Toch is die vijf jaar nog niet genoeg, aldus Sonos-CEO Patrick Spence. Hij wil dit namelijk verlengen naar zeven jaar en zo de leider in de branche worden. Zodra de zeven jaar voorbij zijn stopt Sonos met het uitrollen van updates maar kun je de apparaten nog wel blijven gebruiker als voorheen, mits de hardware dit natuurlijk toelaat. De producten krijgen vanaf dat moment het ‘legacy’ stempel, zoals eerder gebeurde met de S1-generatie luidsprekers. Die producten zijn nog altijd te gebruiken maar wel binnen de eigen S1-software/app.

Onlangs kondigde Sonos twee nieuwe luidsprekers aan, in de vorm van de Era 100 en Era 300.

Reacties (0)