Sennheiser lanceert IE 300 in-ear oordopjes

12 januari 2021 1 Minuut 0 Reacties
Sennheiser IE 300 1

Sennheiser introduceert tijdens CES 2021 de nieuwe IE 300 in-ear oordopjes, welke volgens het bedrijf zijn ontwikkeld voor een genuanceerd, natuurlijk geluid onderweg. 

De nieuwe in-ear oordopjes van Sennheiser is voorzien van een verbeterde versie van de Sennheiser 7-mm XWB-transducer (Extra Wide Band). De transducer moet zorgen voor een betere geluidskwaliteit met een goed gebalanceerde geluidssignatuur en sonische nauwkeurigheid.

Ook is er een geoptimaliseerd membraanfolie die natuurlijke resonanties en de totale harmonische vervorming minimaliseert (THD < 0,08% bij 1 kHz, 94 dB) opgenomen, net als een transducer back volume die is ontwikkeld om reflectie binnen de behuizing te minimaliseren. Ook is er een resonatorkamer die maskerende resonanties in de gehoorgang verwijdert voor meer verfijnde en gedetailleerde treble. De IE 300 levert een frequentierespons van 6 Hz-20 kHz.

De individueel instelbare flexibele oorhaakjes en ooradapters van silicone en memory foam in drie maten (S/M/L) moeten zorgen voor een perfecte pasvorm en draagcomfort voor lange luistersessies, maar biedt ook geluidsisolatie zodat je ook in een drukke omgeving of onderweg ongestoord kunt luisteren.

De meegeleverde 3,5-mm kabel van de IE 300 is versterkt met para-aramide voor meer stabiliteit, ook na duizenden keren buigen, en kan eenvoudig worden vervangen. Voor extra trekontlasting zit de hoogwaardige vergulde Fidelity+ MMCX-connector in een 4,8 mm brede holte in de behuizing. Daarnaast zijn er gebalanceerde kabels met 2,5-mm of 4,4-mm connectoren beschikbaar als optionele accessoires. Er wordt een opbergdoosje meegeleverd om de oordopjes overal mee naartoe te nemen.

Prijs en beschikbaarheid

De Sennheiser IE 300 is vanaf 19 januari verkrijgbaar voor 299 euro.

Reacties (0)