Review: T+A R-series 2000 – een meesterlijk duo

03 augustus 2021 + 10 minuten 0 Reacties
T+A 2000_Talis_Milieu_02_R
FWD award

De hifi componenten van T+A behoren al vele jaren tot de top in de markt, toch is dit merk nog relatief onbekend in Nederland. In deze uitgave van Music Emotion besteden we aandacht aan de interessante 2000R-serie van de fabrikant. Van de Nederlandse importeur ontvangen we de PA2000R geïntegreerde versterker (6.430 euro) en de MP2000R MKII mediaspeler (6.020 euro) en wij maken ons op voor een ‘Gründliche’ review.

T+A, van origine een luidsprekerfabrikant, is in 1978 opgericht in het West-Duitse Herford en produceert sinds 1986 tevens hoogwaardige hifi componenten. Vandaag de dag voert de fabrikant verschillende modellijnen. De meest hoogwaardige modellijn betreft de HV-serie van T+A. In deze high-end ‘High Voltage’ serie verwerkt de fabrikant haar geheel in eigen huis ontwikkelde premium technologie. Of het nu gaat om een met precisie geproduceerd lademechanisme of om een custom DAC oplossing, vele vindingen worden geïntroduceerd voor de HV-serie en vloeien druppelsgewijs door in de lager gepositioneerde modellijnen zoals in de gereviewde 2000-serie.

De R-serie is voor het eerst aan het publiek gepresenteerd in 1992 en heeft door de jaren als basis gediend voor alle verdere series van T+A. Door de jaren heen heeft de fabrikant zowel de techniek als de optiek (in 1999) steeds verder verfijnd en geperfectioneerd. De huidige 2000R-serie is gepresenteerd tijdens High End München 2015 en sindsdien hebben we met spanning uitgekeken naar het moment dat we deze subliem ogende componenten ter review zouden worden aangeboden.

Look en feel R-serie

Design is een kwestie van (goede) smaak. Waar de een wegloopt met een glimmende combinatie van chroom en gouden accenten, kiest de ander voor een meer minimalistisch design. De componenten van T+A hebben een strakke, minimalistische en vooral tijdloze vormgeving. Het zeer slanke design van deze T+A 2000R-serie heeft voor ons een absolute plus en laat bij ons direct een vonk overspringen. We associëren de vormgeving van de 2000R-serie met de sublieme Braun hificomponenten uit de jaren ’80, maar zien ook optische paralellen met het sober vormgegeven Canadese Bryston.

Waar de meeste high-end merken een prachtig vormgegeven front hebben, hebben de zijflanken en de deksel niet zelden een afwijkende uitstraling. Bij een T+A maakt het niet uit vanuit welke hoek het product wordt bekeken; overal straalt de behuizing een technisch-chique optiek uit. De zijflanken en de deksel hebben eenzelfde foutloos geborstelde afwerking als het front en als kers op de taart heeft de fabrikant een ronde ‘patrijspoort’ in de deksel gefreesd waarmee technofiele muziekliefhebbers een blik kunnen werpen op de binnenzijde van de 2000R’s.

Wij (technofiele muziekliefhebbers) zijn zeer gecharmeerd van de rood oplichtende interne LED’s en dit geeft ons een beetje het gevoel van zacht gloeiend triodebuisjes. Wij zijn van mening dat de werkelijke audiofiele aard van een hificomponent niet alleen te maken heeft met een audiofiele geluidskwaliteit, maar juist ook met zintuigprikkelende details die emotie oproepen als je er liefdevol naar kijkt en deze vervolgens teder met de vingertoppen betast. Hetzelfde dat niet nader te noemen Italiaanse automerken aan emotie opwekken bij echte autoliefhebbers en de beleving slechts nog afmaakt wanneer de knop wordt ingedrukt om de 10 of 12-stemmige orkestrale soundtrack aan te zwengelen.

Perfectie

Nu kunnen we de bouwkwaliteit niet helemaal één op één vergelijken met de eerder genoemde Italianen. Wanneer we de T+A inschakelen valt er namelijk niet per ongeluk een volumeknop af en ook vat de T+A niet zomaar vlam wanneer we het instellingsmenu benaderen. T+A is namelijk op en top Duits. Alle gebruikte componenten, schroeven en halfgeleiders worden met grote zorg geselecteerd en waar mogelijk op specificaties geproduceerd. Vervolgens wordt alles nogmaals individueel gecontroleerd op materiaal-technische eigenschappen. Magnetisme, maar ook toevoeging van nikkel is uit den boze omdat deze – volgens de fabrikant – een negatieve invloed hebben op de klank. T+A vertrouwt alleen op de allerhoogste kwaliteit en sluit hierbij geen compromissen. Al het soldeerwerk van temperatuurgevoelige componenten wordt door mensenhanden in Herford uitgevoerd om hiermee de klank en levensduur niet in nadelige zin te beïnvloeden.

Het gebruik van een geschakelde voeding in de 2000R-serie heeft verschillende voordelen ten opzichte van een lineair exemplaar en levert, mits goed ontworpen, een vergelijkbare hoge kwaliteit. Een dergelijke geschakelde voeding is doorgaans energie-efficiënter en minder volumineus dan een conventionele ringkernvoeding terwijl deze toch probleemloos hoge piekvermogens (hier tot 1000 Watt) kan leveren. Hierom kan de fabrikant volstaan met een slanke behuizing. Deze zwaar uitgevoerde aluminium behuizing dient tevens als koeling. Bij de geïntegreerde versterker heeft de fabrikant voor de zekerheid een geforceerde koeling aangebracht in het geval de versterker langdurig zwaar wordt belast. Hoezeer we ook ons best hebben gedaan, we hebben de ventilator tijdens de reviewperiode nooit horen aanspringen.

PA2000R Geïntegreerde versterker

De PA2000R is een geïntegreerde klasse AB versterker met een uitgangsvermogen van 2 x 200 Watt aan vier Ohm. Hiermee heeft de versterker ruim voldoende kracht om dynamische passages weer te geven zonder hierbij buiten adem te raken. De gehele opbouw van de PA2000R is dual-mono. Hierbij zijn de printplaten voor het linker en rechter kanaal zelfs identiek. In de signaalwegen van de 2000R-serie past de fabrikant nergens opamps toe. Alle versterkingstrappen en bufferstages zijn opgebouwd uit discrete componenten. De enige IC’s die we op de boards aantreffen zijn bedoeld voor de elektronische besturing en beveiligingscircuits.

De fabrikant kiest voor een relais-gestuurde volumeregeling. Deze is direct uit de high-end HV-series afkomstig. Deze techniek biedt diverse voordelen. De volumeregeling is absoluut lineair, de kanaalgelijkheid exact en bovendien zijn de relais direct in het audiocircuit opgenomen waardoor de signaalpaden kort zijn en er geen hoorbaar verlies optreedt. De gouden contacten van de gasdichte relais oxideren niet en zijn gemaakt voor een mensenleven. Naar verluidt heeft de fabrikant in haar gehele bestaan zelfs nog nooit een relais hoeven vervangen. Het enige nadeel van deze techniek is dat deze relatief kostbaar is om te implementeren.

De klanksignatuur van deze T+A versterker wordt deels bepaald door de J-FET eindtrap. Deze levert een uiterst krachtige en zeer precies gecontroleerde laagweergave, een lage vervorming en een ultra-lineair frequentiegedrag over een bandbreedte vanaf 0,5 Hz tot maar liefst 300 kHz! Nu loopt het menselijk gehoor theoretisch van 20 Hz tot ongeveer 20 kHz, dus waarom dan zo’n extreem breed frequentiebereik? Zonder al te theoretisch te worden betekent dit vooral dat het een versterker is met een snel karakter en dat eventuele vervorming buiten het hoorbare gebied wordt getild. Dit is niet alleen te meten, dit is ook te horen.

Features en bediening

De bediening van deze PA2000R is simpel en vooral ongecompliceerd. Alle belangrijke functies zijn zowel met de af-fabriek meegeleverde FM2000 remote en direct op de versterker te bedienen. Wanneer de volumeknop wordt ingedrukt kan heel snel de balans tussen beide speakers worden ingesteld. Geavanceerde instellingen zijn toegankelijk via het menu. Wanneer de gebruiker in het menu zit, dient de volumeknop als selectiewiel en de drukfunctie bevestigt nu de gewijzigde setting. Wanneer de knop na het indrukken langer wordt vastgehouden, schakelt het menu een stap terug of wordt het menu weer verlaten. Het is eventjes wennen, maar na een paar minuten bemerken we dat we op de automatische piloot door de menu’s heen bladeren alsof we deze machine al vele jaren in ons bezit hebben. Wat laat deze versterker zich subliem bedienen. We zouden willen dat elk high-end merk een dergelijk eenvoudige bediening zou hebben.

Het ruime groen-monochrome informatiedisplay toont alle relevante informatie over ingangskeuze en volume. De dot matrix karakters zijn uitstekend afleesbaar en heeft een vintage look en feel wat bijdraagt aan het tijdloze karakter van deze versterker. Default heeft de fabrikant tevens een kekke digitale VU-meter geactiveerd en deze danst heerlijk nostalgisch mee op de muziek. Wij vinden dit een heerlijke flashback naar het verleden, maar schakelen de meter na een paar dagen toch maar via het instellingmenu uit. Vervolgens schakelen we na een paar dagen ook het display uit waarmee de componenten geheel ‘verdwijnen’ in het interieur. Niets lijdt ons nu nog af van de muziekweergave. Een muziekweergave die overigens magistraal is, maar hierover later meer.

Toonaangevend

In het menu treffen we bovendien een opmerkelijke feature aan. Een toonregeling. Het is sowieso uitzonderlijk dat een versterker in deze ‘gewichtsklasse’ is voorzien van een toonregeling; deze toonregeling is ook nog eens links en rechts gescheiden in te stellen. Briljant. In een huiskamer blijft het in veel gevallen immers een compromis tussen geluidskwaliteit en leefbaarheid. Dan kan het gebeuren dat er – bijvoorbeeld –

links te veel aan laag wordt geproduceerd en dat het rechter kanaal juist net even een fractie aan levendigheid mist. Bij deze T+A is dit per kanaal te compenseren. Tenslotte heeft de fabrikant de versterker ook nog voorzien van loudness. Hulde! Voor sommige audiofielen misschien een feature waarop ze afknappen, veel muziekliefhebbers zullen deze functionaliteit daarentegen waarderen. Liever geen loudness of toonregeling? Ook goed. Deze features zijn via het instellingsmenu te overbruggen en hiermee levert de versterker de hoogst mogelijke geluidskwaliteit.

In- en uitgangen

De versterker heeft een zestal lijningangen waarvan drie gebalanceerde en drie single ended varianten. Dit betekent dat al uw analoge muziekbronnen probleemloos een plekje vinden op deze PA2000R. Verder heeft de versterker een singel-ended pre out waarop een set actieve luidsprekers, een eindversterker of een actieve subwoofer kan worden aangesloten. De luidsprekerterminals zijn geschikt voor banaanstekers, spades en voor niet geconfectioneerde luidsprekerbekabeling. De pre-out en de luidsprekeruitgang zijn onafhankelijk van elkaar in- en uitschakelbaar. Verder is de versterker voorzien van een R2link en LAN aansluitingen.

MP2000R MKII Media Player

We hebben de PA2000R ontvangen in combinatie met de MP2000R MKII mediaspeler en vormen een prachtig duo samen. Deze tweede generatie MP2000R is op het gebied van uitrusting en functionaliteit een van de meest complete spelers is die momenteel verkrijgbaar is. De MP2000R is voorzien van een loopwerk, netwerkspeler, internetradio, streamingdiensten en een hoogwaardige DSD-DAC. Als we de mogelijkheden even meer specifiek opsommen: netwerk streaming via DLNA/UPnP, Deezer, Qobuz, Tidal, USB DAC, USB Media, compact disk, bluetooth, internetradio, podcasts, FM radio, DAB/DAB+ radio, twee coaxiale en twee optische digitale ingangen. Bovendien is de MP2000R MKII geschikt voor bediening via Roon. De netwerkspeler kan met het netwerk worden verbonden via WiFi of via een bekabelde netwerkverbinding. Naast een single-ended lijnuitgang is deze speler tevens voorzien van een gebalanceerde lijnuitgang. Tenslotte is heeft de MP2000R, evenals de PA2000R, een R2link aansluiting.

Een van de grootste pluspunten van deze mediaspeler is dat alle functionaliteit, net als bij de geïntegreerde versterker, direct op de speler zelf is te bedienen. De bediening zelf werkt overigens op exact dezelfde manier als bij de versterker; simpel en intuïtief. Het navigeren door de mapstructuur van onze muziekbibliotheek op onze NAS was zelden zo fijn. Vanaf de fabriek wordt de MP2000R MKII geleverd inclusief een FM1000 remote, zodat alle functionaliteit ook op afstand bedienbaar is. Uiteraard heeft T+A ook een fabriekseigen app voor iOS en Android ontwikkeld; de T+A MusicNavigator. Deze app behoort tot een van de meest overzichtelijke en gebruiksvriendelijkste apps op dit moment. Wilt u het nog een stapje beter, dan is er altijd nog Roon. Roon is – met afstand – het beste en meest gebruiksvriendelijke streaming platform van dit moment.

Redbook

Naast het streamen van muziek via het internet en thuisnetwerk is de MP2000R MKII ook voorzien van een cd-loopwerk. Dit betekent dat u uw in de jaren opgebouwde collectie van compact disks kunt afspelen in een superieure geluidskwaliteit. Dit loopwerk is niet zomaar een extra feature van een paar tientjes. T+A streeft ook hier naar een levenslange levensduur van de cd-speler. De fabrikant heeft hierom het in zilver uitgevoerde JPL-2800 lademechanisme inclusief Sanyo cd-loopwerk ingekocht bij het Oostenrijkse Stream Unlimited. Dit hoogwaardige en geheel uit aluminium-composiet vervaardigde lademechaniek behoort tot een van de meest stabiele en geruisloze werkende mechanieken in de industrie. Hiermee is de MP2000R MKII niet alleen een kwalitatief hoogwaardige muziekstreamer, maar tevens een high-end cd-speler met een compromisloze bouwwijze.

Signaalverwerking

Om de geluidskwaliteit van internet-streams en Redbook cd’s (16-bits en 44.1 kHz) op een zo hoog mogelijk niveau af te spelen worden alle digitale streams opnieuw geklokt en geupsampled naar DSD-formaat. De in de MP2000R MKII toegepaste algoritmes en signaalverwerking zijn geheel in eigen huis ontwikkeld. Op dit gebied heeft T+A inmiddels een ruime kennis opgedaan. Al sinds 1990 ontwikkelt de fabrikant haar eigen DSP, oversampling algoritmes, ultra precieze (her)klok circuits en jitter vrije signaalverwerking. De fabrikant heeft met name veel ontwikkelingswerk verricht op het gebied van pre- en postringing effecten bij de digitale signaalverwerking. De door T+A ontwikkelde Beziers Polynominal interpolatie oversampling algoritmes benaderen het originele signaal zo exact mogelijk en hiermee blijft de oorspronkelijke dynamiek en beleving grotendeels behouden. T+A biedt de keuze uit verschillende DAC filters. Via de remote kan worden gekozen uit FIR lang, FIR kort, Bezier en Bezier/IIR. Bovendien kan ook de absolute fase 180 graden worden gedraaid, waardoor stemmen in opnames zich soms net even realistischer presenteren; een functie die doorgaans uitsluitend aan professionele hifi-apparatuur is voorbehouden.

DSD-DAC

Behalve als mediaspeler is deze T+A MP2000R MKII tevens bedoeld als hoogwaardige DSD-DAC. De MP2000R MKII is voorzien van vijf digitale ingangen waarmee u tevens een gameconsole, Blu-ray speler en bijvoorbeeld een televisie kunt aansluiten. De mediaspeler heeft twee optische digitale ingangen (maximaal 24 bit en 96 kHz PCM), twee coaxiale digitale ingangen (maximaal 24 bit en 192 kHz PCM) en een digitale USB ingang. Via de USB kan de DAC tot DSD4x of PCM 32-Bit en 384 kHz verwerken. Om de geluidskwaliteit naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen zijn de analoge circuits geheel discreet opgebouwd en nergens in de signaalweg worden opamps toegepast. De analoge circuits zijn galvanisch van de digitale circuits gescheiden waardoor interferentie tot een minimum wordt beperkt. De fabrikant heeft haar DAC-sectie uitgerust met vier hoogwaardige 32-Bit PCM1795 stereo DAC’s. Deze bij Burr-Brown ingekochte kwaliteits-DAC’s hebben ultra lage vervormingscijfers en een hoge dynamic range.

Luisteren

T+A levert naast netspanningskabels zelfs RCA en XLR interlinks met de MP2000R MKII mee. De meegeleverde bekabeling is van prima kwaliteit, maar binnen deze klasse is het besparen op hoogwaardige bekabeling – in onze beleving – een verkeerde vorm van zuinigheid. Componenten in deze gewichtsklasse stellen hoge(re) eisen aan bekabeling en een passende upgrade voegt niet zelden een significante verbetering in klank en imaging eigenschappen toe. Hierom hebben we de meegeleverde bekabeling in de verpakking laten zitten en maken we voor deze review gebruik van Boaaccoustic bekabeling van het eveneens uit Duitsland afkomstige JIB. De gebruikte XLR-interlinks zijn de Silver Rhodium Balance HF-007, de netkabels zijn de Oxygen HF-009/16 en we hebben tenslotte de Silver Actinium BP-001 luidsprekerkabels gebruikt.

We hebben de combinatie aanvankelijk beluisterd met de eerder in Music Emotion gereviewde T+A Talis luidsprekers. Hierna hebben we de luistertesten uitgevoerd met onze vertrouwde Usher Dancer Mini 2 referentieluidsprekers uit de Beryllium series. Wat ons direct opvalt is de totale afwezigheid van achtergrondruis wanneer de versterker is ingeschakeld. Al bij de eerste muzikale noten beluisteren we een heerlijke warm-neutrale klankbalans. Tijdens de eerste luisterindrukken in combinatie met de Talis luidsprekers lopen de rillingen zo nu en dan over onze rug. De kracht en dynamiek die de versterker levert en de sublieme matching met de Talis maakt de beleving van live en akoestisch opgenomen materiaal heel indrukwekkend.

Geluidskwaliteit

Nadat we de T+A luidsprekers hebben verruild voor onze eigen exemplaren maken we ons op voor de muzikale lakmoesproef. Onze gevoelige Ushers zijn voorzien van Beryllium tweeters en deze zijn in de regel niet heel erg vergevingsgezind; wanneer er ergens iets niet klopt in de audioketen, bijten deze tweeters soms gemeen van zich af. Bij deze PA2000R zingen de Ushers echter uit volle borst, zonder scherpe kantjes of venijnige uitschieters. De klankbalans neigt naar de warme kant van neutraal, maar wel significant minder warm dan met de T+A Talis luidsprekers.

Wanneer er een snaredrum wordt aangeslagen horen we de droge aanslag op het vel, het licht rammelen van de snaar en de specifieke klank van de ketel nazingen. Het hoog wordt gedetailleerd weergegeven, maar beslist niet onrustig of over-gedetailleerd. Koper heeft een mooie warme ‘ronde’ koperklank zonder scherp, schel of hard te worden. We ervaren hi-hats en rides een fractie minder op de voorgrond dan dat we gewend zijn. Hiermee laat deze set voldoende aan detail horen, maar blijft de rust in de weergave behouden. Het laag is krachtig en, bij tijden, zeer dynamisch. Bij de basdrum horen we de klopper van het voetpedaal tegen het vel klappen, het vel rammelen en vervolgens voelen we de druk in het laag op onze borst. Tijdens het samenspel met basgitaar en synthbass kunnen we de verschillende klanken in het laag duidelijk van elkaar onderscheiden. Dit geeft ons een goed beeld van de kwaliteit en stabiliteit van voeding en eindversterking.

Het geluidsbeeld dat deze combinatie van T+A neerzet is breed, precies en licht naar de voorgrond gericht. Desondanks springen de musici niet intimiderend op schoot, maar blijft het muzikale schouwspel op gepaste afstand van de luisteraar. Net als tijdens een live ervaring. De geluidsdiepte is realistisch en niet overdreven diep. Dit betekent echter niet dat de hele band op een steigerplank staat te spelen; de details in de muziek staan op het podium en komen niet onrealistisch vanuit de coulissen. Gitaar en zang nemen een flinke stap naar de voorgrond en de zanger staat soms zelfs met zijn tenen over de rand van de bühne. Hiermee is het geluidsbeeld nooit te groots of te intimiderend en dit draagt in grote mate bij aan het realisme waarmee het muzikale plaatje in de ruimte wordt neergezet.

Ons oordeel

We hebben dit slanke en prachtig vormgegeven duo van T+A ervaren als een heerlijk koppel dat meer in zijn mars heeft dan we op het eerste gezicht zouden verwachten. Naar onze mening heeft een muziekliefhebber niet meer nodig dan dit. Ook voor vinyl liefhebbers biedt deze 2000R-serie een hele goede propositie. De G2000R platenspeler uit de R-serie (6.900 euro) past qua design naadloos bij de overige componenten en de PA2000R kan af-fabriek ook worden geleverd met een optionele phono-module. Zowel de MM en MC module hebben een meerprijs van 590 euro.

De 2000R-serie is gemaakt voor een mensenleven en kan hierbij vele jaren meegroeien. De versterker heeft voldoende kracht om lastige luidsprekers aan te sturen en matcht ook prima met kieskeurige luidsprekers. Eerlijkheid gebied ons wel te zeggen dat deze set schreeuwt om kwalitatief goede bekabeling, anders zal deze set nooit op het hoogst haalbare niveau spelen en dan doet u uzelf beslist te kort. Wij hebben de bekabeling van JIB ervaren als een hele goede match met T+A. Kiest u liever voor fabrikant-eigen bekabeling, dan levert T+A zelf ook een brede keuze aan kwalitatief hoogwaardige bekabeling.

Voor wie?

Waar we de HV-series van T+A eerder zouden toebedelen aan de audiofiele technofiel, is deze R-serie 2000 veel meer gericht op de veeleisende muziekliefhebber die uitsluitend genoegen neemt met de allerhoogste bouw- en geluidskwaliteit in deze klasse. Zie deze R-serie als de Audi RS5 of de BMW M3 onder de high-performance hifi-apparatuur; een ultieme muzikale luisterervaring met vooruitstrevende techniek en moderne functionaliteit in een stijlvolle en compacte vormfactor.

Concurrentie

Dit T+A duo hoeft niet heel veel van de concurrentie te vrezen. Wij kunnen enkel de classic series van het Britse NAIM, MOON van Simaudio en wellicht ook de Master-Series van NAD als concurrenten zien. Ten opzichte van deze concurrenten neemt T+A met zijn klanksignatuur, hoge functionaliteit en vooral met de uitmuntende bediening een unieke positie in.

Is deze T+A combinatie beter dan de concurrenten? Lastige. Elke concurrent heeft zo zijn eigen voordelen en beperkingen, al heeft deze T+A combi eerlijk gezegd niet zoveel last van beperkingen. Functionaliteit is een grote plus van deze set, maar wij ervaren juist de eenvoudige bediening als een van de grootste pluspunten van de R-serie van T+A. Hoeveel merken leveren een dergelijk complete muziekspeler die geheel via het front te bedienen is, hiernaast een volwaardige afstandsbediening en bovendien een hele goede smartphone app heeft? Hiernaast is ook de levering vanuit de fabriek zeer compleet. Niet alleen de netspanningskabels, maar ook DAB en WiFi antennes, netwerkkabel en RCA+XLR interlinks worden geheel kosteloos meegeleverd!

Het enige waar we even van opkeken was de DSD ondersteuning van de mediaspeler zelf. Ondanks de DAC via een pc of laptop DSD bestanden kan afspelen, ziet de speler bij het browsen door de muziekfolders geen DSD bestanden. Vinden we dit erg? Nee. DSD en 24/192 PCM bestanden ontlopen elkaar niet zo heel erg veel qua geluidskwaliteit, maar we zouden het niet erg vinden wanneer de fabrikant dit met een toekomstige firmware update wel mogelijk maakt. We vinden de geïmplementeerde streamingdiensten, de hoogwaardige cd-speler en de FM/DAB tuner zodanig veel meerwaarde bieden dat deze MP2000R voor ons nu al de mediaspeler van het jaar 2019 is.

Conclusie

T+A heeft met de R-serie een hele sterke troef in handen. Wij hebben een paar maanden met de PA2000R en de MP2000R MKII mogen samenleven en behalve de excellente geluidskwaliteit zijn we onder de indruk van de veelzijdigheid en bediening. Op dit gebied kunnen we niets anders zeggen dan dat deze T+A combinatie voor ons de nieuwe benchmark neerzet.

De R-serie 2000 is leverbaar in het zilver en in het zwart. De retail prijzen voor de versterker en mediaspeler bedragen respectievelijk 6.300 en 5.900 euro. Dit is zeker geen kleingeld, maar hiervoor investeert u in producten die zijn gemaakt voor een mensenleven. Houdt u van goede kwaliteit en bent u niet zo van het veranderen? Dan adviseren we u graag om vooral eens zelf met deze technisch-chique Oosterbuur kennis te maken. Beluister de set eens met een set Criterion of Talis luidsprekers en draai hierbij ook eens flink aan de volumeknop. Het zou ons niet verbazen wanneer u er, net als wij, direct een klik mee heeft.

Reacties (0)