Review: RU Connected HDMI, coaxiale en optische kabels

10 november 2010 4 Minuten 0 Reacties
feature-5

Normaal gesproken testen we apparatuur, maar wat veel mensen vergeten is dat de bekabeling minstens zo belangrijk is. Daarom hebben we deze keer gekozen voor bekabeling in een home cinema systeem. Voor deze review maken we gebruik van een HDMI 1.4 kabel, digitale coaxiale kabel, optische (toslink) kabel en een RCA/tulp audio kabel van het merk RU Connected.

Qua apparatuur hebben we gebruik gemaakt van een Panasonic TX-P50G20 plasma TV, UPC mediabox, PS3, Xbox 360, Marantz SR6004 receiver en een 24 inch BENQ Full HD monitor.

RU Connected HDMI (1.4a)

De HDMI kabel ziet er al erg strak, mooi en stevig uit als je hem uit de verpakking haalt. De kabel is, net als overigens alle andere kabels, goed vormgegeven en heeft een modern uiterlijk. Het design is zeer robuust en stevig, maar bochten zijn ook geen probleem. Kortom, een kabel waar je wel vertrouwen in kunt hebben.

De HDMI connector is verguld en doet wat hij moet doen. Zonder problemen is elk met HDMI uitgerust apparaat aan te sluiten en de connector past overal precies, zonder wringen. Bij sommige apparatuur zit de HDMI aansluiting gedraaid waardoor je de kabel zelf moet draaien. Ook dat is met deze kabel geen probleem en zonder het gevoel te hebben dat je de kabel te ver draait kun je alles goed aansluiten.

Advertentie

De kwaliteit is absoluut goed te noemen. In vergelijking met andere kabels die we hebben liggen (Oehlbach en Monster) is er nauwelijks of geen verschil te zien of te horen. We moeten er wel zeggen dat we geen kabels langer dan 1,5 meter gebruikt hebben. Full HD en SD beelden worden haarscherp, zonder zichtbaar verlies in kwaliteit of vertraging in beeld of audio weergegeven. Goedkopere kabels lieten bij het (online)gamen op de Xbox en PS3 wat steken vallen wat betreft delay, maar met deze HDMI kabel hebben we er geen last van gehad. De scherpte die de TV weer kan geven wordt door de kabels goed en volledig benut.

Koop nu een RU Connected HDMI kabel

RU Connected Digitaal Coaxiaal

Ook hier moeten we zeggen dat het design goed geslaagd is. Bij een digitaal coaxiale kabel denk je niet snel aan fragiele elementen, maar toch moet je er voorzichtig mee omgaan. Dat is met deze kabel in ieder geval geen probleem. De vergulde aansluiting geeft de kabel meteen een hoge status mee. De digitale coaxiale kabel is gebruikt om audio digitaal van de bron naar de receiver te brengen. Ook hier hebben we geen vertraging in de audio kunnen ontdekken (welke er overigens bij andere kabels ook niet was) en het geluid klinkt helder, vol en dynamisch. Alle HD audio formaten worden zonder problemen digitaal of PCM doorgestuurd.

Koop nu een RU Connected digitaal coaxiaal kabel

RU Connected Optisch

Over de optische kabel kunnen we hetzelfde zeggen als de digitaal coaxiale kabel. Toch zien optische kabels er vaak goedkoper en fragieler uit dan andere kabels. Dit is omdat de kabel door de techniek en structuur dunner en platter kan zijn dan andere kabels. RU Connected heeft de kabel toch een goede bescherming meegegeven en de kabel doet absoluut niet dun of fragiel aan, maar juist zeer sterk en robuust, mede door de fraaie vergulde aansluiting. De kwaliteit blijft hoogwaardig, ook van de UPC mediabox naar de receiver.

Koop nu een RU Connected optische kabel

RU Connected RCA/tulp Interlink

De RCA/tulp kabel hebben we gebruikt voor stereo weergave van CD’s. De vergulde aansluiting en het strakke design springen gelijk weer in het oog, maar het belangrijkste was natuurlijk de kwaliteit. De vergulde aansluiting doet zijn werk qua design en kwaliteit, wat alle kabels zeker uitstralen. Wat de audio betreft geeft deze kabel absoluut wat hij belooft qua design en structuur. Muziek wordt nagenoeg zonder verlies van kwaliteit weergegeven.

Koop nu een RU Connected RCA/tulp Interlink kabel

De RU Connected kabels zijn solide kabels met goed bevestigde connectoren die erg professioneel aandoen in vergelijking met de ‘gewone’ plastic kabels. Deze kabels mogen absoluut gezien worden. Met dit ontwerp ben je niet snel bang voor een kabelbreuk, of scheurtjes bij connectoren. Qua kwaliteit zijn het kabels die doen wat ze moeten doen; zorgen dat het audio of beeld materiaal zonder verlies van kwaliteit vanuit de bron naar het weergave apparaat gestuurd wordt. Kortom, goede kabels voor een prijs die stukken lager ligt dan bij de grotere merken. Neem een kijkje op de website van RU Connected.

Foto’s: Feiko Koster

Reacties (0)