Philips Android tv’s en soundbars krijgen DTS Play-Fi voor draadloze audio en multiroom

18 juni 2020 1 Minuut 0 Reacties
dts-play-fi-1

Vorig jaar werd al bekend dat onder meer Philips en Sharp een samenwerking met DTS aangingen om Play-Fi te integreren in av-producten en deze week heeft TP Vision, het bedrijf achter het Philips merk voor tv's, de samenwerking bevestigd. Philips Android TV's en soundbars krijgen ondersteuning voor Play-Fi waardoor het draadloos versturen van tv-audio en het intergeren van de tv in een multiroomsysteem mogelijk wordt.

DTS Play-Fi is een standaard waarmee je draadloos audio kunt streamen vanaf al je compatibele mobiele en vaste apparaten naar alle audiosystemen en luidsprekers die de standaard ondersteunen. Zo kun je vanaf je computer, vanaf je tv en vanaf je smartphone audio naar luidsprekers, receivers en andere compatibele audioproducten streamen. Play-Fi ondersteunt maximaal een 5.1-kanaals weergave en er zijn momenteel 300 DTS Play-Fi-producten van 29 fabrikanten te koop.

TP Vision laat vandaag weten dat de DTS Play-Fi-standaard naar 2020 Philips-televisies en -soundbars komt. Android tv’s die in 2019 gelanceerd zijn krijgen ondersteuning voor de standaard middels een nog te verschijnen firmware-update. Het enige dat je als gebruiker nodig hebt om hiervan gebruik te maken is een WiFi-verbinding en een soundbar of speaker die DTS Play-Fi ondersteunt. Je hebt dan dus geen fysieke kabels meer tussen tv en de betreffende speakers nodig. Daarnaast is het mogelijk om audio van de tv via de DTS Play-Fi Headphones App naar je koptelefoon te streamen.

Tijdens IFA 2020, de beurs die in uitgeklede vorm in september zal plaatsvinden, presenteert TP Vision meerdere producten die over de Play-Fi-standaard beschikken. Zo kunnen we onder meer Philips soundbars en draadloze speakers verwachten.

Reacties (0)