Naim Audio lanceert Uniti Atom Headphone Edition

12 mei 2021 1 Minuut 0 Reacties
Naim Uniti Atom Headphone Edition

De Briste hifi-specialist Naim Audio heeft deze week de Uniti Atom Headphone Edition uitgebracht. Dit is een voor hoofdtelefoons geoptimaliseerde versie van het Uniti Atom muziekstreamingsysteem. In tegenstelling tot traditionele hoofdtelefoonversterkers en DACs, die een separate computer of streamer nodig hebben, is de Uniti Atom Headphone Edition een compleet en alles-in-één muziekstreamingsysteem waarop alleen maar een hoofdtelefoon aangesloten dient te worden.

De Uniti Atom Headphone Edition is speciaal ontwikkeld voor de ‘solo-luisteraar’, gebruikmakend van techniek die uit de Statement-versterker. De unit moet volgens Naim Audio de meest veeleisende en premium headphones zonder problemen kunnen aansturen. De Uniti Atom Headphone Edition biedt toegang tot al je muziekbronnen, waaronder ook Qobuz, Tidal, Spotify en internet radio. Daarnaast kun je muziek streamen via AirPlay 2 en Chromecast, en is het apparaat Roon Ready. De usb-input maakt het mogelijk om muziek van een usb-drive af te spelen. Bestanden in tal van formaten tot 32bit/384kHz worden ondersteund.

Daarnaast beschikt de Uniti Atom Headphone Edition over een volledig nieuw transformator-design waarmee de best mogelijke voeding voor de hoofdtelefoonversterker geleverd moet worden. Het apparaat komt met gebalanceerde hoofdtelefoonuitgangen, op zowel de 4 pin XLR als Pentaconn. Ook is er een standaard 6.3mm output. Tot slot kan het apparaat gebruikt worden als streaming voorversterker, waarmee actieve luidsprekers aangestuurd kunnen worden of een versterker met passieve speakers aangestuurd kan worden.

De Naim Audio Uniti Atom Headphone Edition is nu beschikbaar voor een prijs van 2.899 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)