Loewe komt met compacte soundbar klang bar3 mr

24 maart 2023 2 Minuten 0 Reacties
loewe-klang-bar-3-mr-1

Loewe kondigt een nieuwe, compacte soundbar aan, namelijk de klang bar3 mr. Dit is een 3-kanaals geluidssysteem met een aantal speakers.

Loewe breidt zijn audioportfolio uit met de compacte klang bar3 mr-soundbar. Dit is een 3.1-kanaals geluidssysteem dat beschikt over zeven luidsprekers en twee subwoofers. Via de verlies- en latentievrije Loewe Wireless Digital Audiolink (WDAL 2.0)-technologie of de geïntegreerde AV-receiver met voorversterkeruitgang en RCA-aansluitingen kun je hem uitbreiden tot een 5.1-kanaals thuisbioscoop.

Loewe klang bar3 mr aangekondigd

De Loewe klang bar3 mr is als volgt ingedeeld. Het systeem heeft een tweeter en een full-range luidspreker links en rechts en twee full-range luidsprekers en een tweeter als midden. Bovendien zijn aan de bovenzijde twee subwoofers geïntegreerd. Het totale vermogen bedraagt 360 watt.

Je kunt de soundbar uitbreiden met allerlei audioproducten. Die kunnen van Loewe of van andere fabrikanten zijn (ook oudere modellen). In totaal kun je twee voorluidsprekers, twee achterluidsprekers en een subwoofer extra aansluiten. Zo kun je bijvoorbeeld met luidsprekers uit de klang mr-serie draadloos een 5.1-systeem maken.

Uitbreiden van het systeem wordt zo eenvoudig als het maar kan, want binnen enkele seconden kunnen extra klang mr-luidsprekers moeiteloos aan de bestaande installatie worden toegevoegd met behulp van Loewe’s eigen Wireless Digital Audio Link (WDAL 2.0) technologie. Het bijzondere hieraan is dat zodra er andere luidsprekers dan de voorluidsprekers worden toegevoegd, de geïntegreerde voorluidsprekers van de soundbar automatisch als centerluidsprekers fungeren – en dat aspect komen we (nog) niet tegen bij concurrerende modellen).

Je hoeft niet voor draadloze speakers te gaan. Je kunt namelijk ook bedrade speakers aansluiten via de geïntegreerde 5.1 AV-receiver met klassieke RCA-aansluitingen aan de voorversterkeruitgang.

De klang bar3 mr ondersteunt de standaarden Dolby Atmos, DTS:X, Multiroom via DTS Play-Fi en Loewe Wireless Digital Audiolink. Via de AV-receiver aangesloten bekabelde luidsprekers worden automatisch via de soundbar geactiveerd. Dankzij de verlies- en latentievrije functionaliteit met Wireless Digital Audiolink (WDAL 2.0) is er geen vertraging bij de geluidsoverdracht voor de Dolby Atmos 3D-luisterervaring. De soundbar van Loewe heeft drie hdmi-poorten, eARC, 4k pass-through en een optische ingang (Toslink).

Prijs en beschikbaarheid

De Loewe klang bar3 mr soundbar is vanaf april 2023 verkrijgbaar bij de geautoriseerde Loewe-vakhandel. De adviesprijs bedraagt 999 euro.

Reacties (0)