LG’s Infinia en AMOLED TV’s vanaf maart te koop

18 januari 2010 1 Minuut 0 Reacties
lginfinia

Op de CES in Las Vegas toonde LG deze maand haar nieuwe serie Infinia TV's en ook haar eerste 15-inch AMOLED TV (Active-Matrix Organic Light-Emitting Diode). Zowel de Infinia serie als de Amoled TV zijn vanaf maart in de Benelux verkrijgbaar, wat LG een van de eerste merken maakt die dit jaar haar 2010 TV's in de Benelux verkoopt.

De Infinia lijn mikt op het hogere marktsegment en is opgebouwd uit zowel LCD TV’s (Full LED) als plasma TV’s. Ze voldoen aan drie eisen die uit een marktonderzoek van LG naar voor kwamen:
1. Een mooi design waarbij rand en beeldscherm naadloos in elkaar overlopen (Uitgeschakeld is het frame van de televisie onzichtbaar).
2. Geen kabels die het zicht ontsieren, aangezien alle kabels (van een Blu-ray-speler, spelconsole, of andere apparatuur) worden aangesloten op een afzonderlijke ontvanger die draadloos in connectie staat met de TV.
3. En de optie om multimedia te delen via DLNA, waarmee je multimedia bestanden in High Definition (HD) kunt streamen van je PC naar je TV.

In maart 2010 komen de eerste Infinia modellen op de markt, de LE8500, LE7500 en PK950, waarvan de laatste een plasma TV is. Het nieuwe plasmamodel is zo’n 37 procent dunner dan zijn voorgangers. In dezelfde maand mogen we ook de eerste AMOLED TV van LG verwachten in de Benelux. Dit jaar is het de beurt aan een 15 inch TV. volgend jaar volgen een 37 inch en 42 inch exemplaar.

Lees meer over CES 2010 producten van LG

Reacties (0)