Gerucht: Apple komt het komende half jaar met USB-C AirPods Pro

28 maart 2023 2 Minuten 0 Reacties
airpods-pro

Apple lijkt overstag te gaan: er komen nu -als de geruchten kloppen- AirPods Pro met USB-C poort.

 Apple, voorvechter van de lightningpoort in plaats van USB-C, zal naar verwachting in het tweede of derde kwartaal van dit jaar nieuwe AirPods Pro uitgeven die zijn voorzien van een USB-C-poort. Hiermee voldoet de audiogadget van het bekende merk aan de nieuwe regels die in de EU gelden rondom wearables. Het is nog niet officieel aangekondigd, maar Apple-expert Ming-Chi Kuo meldt het.

Ming-Chi heeft het vaak bij het rechte eind. Wel lijkt het erop dat Apple de consument toch ietwat pest. Het lijkt er namelijk niet op dat de gewone AirPods ook snel van een USB-C variant worden voorzien. Aan de andere kant is het prijzenswaardig dat het bedrijf de AirPods Pro nu al van een USB-C-poort voorzien: de EU-regels rondom het implementeren van een USB-C poort is namelijk pas verplicht vanaf herfst 2024. 

USB-C poort

De EU verwacht vanaf herfst 2024 dat smartphones, tablets, digitale camera’s, e-readers, oordoppen, hoofdtelefoons, headsets, toetsenborden, muizen, portable consoles, navigatiesystemen en draadgbare speakers allemaal zijn voorzien van een USB-C poort. Dat zijn flinke categorieën aan producten, waardoor het verstandig is van fabrikanten om nu vast te beginnen met het uitbrengen van gadgets met die universele poort.

Toch is het van Apple wel bijzonder dat het nog redelijk snel overstag gaat. Apple is bij beleid waar het zelf niet om staat te springen meestal eerder de laatste dan de eerste om aanpassingen door te voeren, denk bijvoorbeeld aan de situatie met Epic aangaande Fortnite: Apple wacht tot een rechter het echt volledig afdwingt om de app terug in de App Store te zetten. 

Apple Airpods Pro 2

AirPods Pro

Toch lijkt het er echt op dat die AirPods Pro met USB-C poort er wel gaan komen. Ook zou de iPhone die in september wordt aangekondigd, iPhone 15, waarschijnlijk ook al worden voorzien van een USB-C poort in plaats van de bekende lightningpoort. Het is niet voor het eerst dat een Apple-apparaat een USB-C-poort heeft: er bestaan bijvoorbeeld ook al iPads die zo’n poort hebben. iPad Pro bijvoorbeeld. Helemaal nieuw is het dus niet voor Apple, dat net als alle andere fabrikanten van de eerdergenoemde rij aan gadgets over moet op de USB-C poort.

 

Reacties (0)