Eerste indrukken van Panasonic Viera Connect & Viera Market

11 maart 2011 2 Minuten 0 Reacties
vieraconnect-Panasonic-1

Als je een Panasonic TV uit 2010 hebt dan is de kans groot dat je de Viera Cast portal wel eens voorbij hebt zien komen, het 'oude' internet platform van Panasonic. In 2011 lanceert Panasonic een compleet nieuwe versie van dit systeem, genaamd Viera Connect, samen met de Viera App Market. Deze nieuwe Smart TV feature zal beschikbaar zijn op de meeste nieuwe TV's van Panasonic.

Het Viera Connect platform geeft toegang tot een verscheidenheid aan dienst en applicaties in verschillende categorieën, waaronder games. De meeste applicaties zijn gratis, maar voor sommigen moet een klein bedrag betaald worden. De Viera Market is een open platform waarop ontwikkelaars hun eigen applicaties kunnen plaatsen. Drie van de belangrijkste categorieen zijn video, uitzending gemist en muziek. De beschikbare diensten zullen per land verschillen.

Dit artikel is met toestemming gebaseerd op content van www.flatpanelshd.com

Games op TV

Panasonic gelooft dat gaming een markt is die nog hard zal groeien. Om deze reden heeft het merk de samenwerking gezocht met Gameloft om zo ‘cloud’ gaming direct naar Panasonic TV’s te brengen. De TV’s hebben zelf geen ingebouwde processor kracht maar speelt games af via het internet vanaf een externe server.

Hierboven zie je een race game, maar Panasonic heeft ook simpele, kleine games in petto als schaken.

Advertentie

Alles bedienen met je iPad

Tijdens de CES 2011 toonde Panasonic een tablet prototype, maar helaas wordt deze nog niet voor 2011 in productie genomen. Voor nu moeten we het doen met de Apple iPad. Via deze tablet kun je de complete Panasonic TV bedienen.

Een handige feature is het keyboard. Zeg dat je een clip op wilt zoeken op YouTube, dan heb je vaak moeite met het on-screen keyboard. De iPad biedt dan de oplossing met een volledig QWERTY keyboard op een groot scherm.

Zelfs voor je dagelijkse work-out

Als je in bent voor wat dagelijkse beweging dan heeft Panasonic ook een hardloop applicatie beschikbaar in de Viera Market. Deze applicatie kan aangesloten worden op een tredmolen en deze houdt metingen bij over je verbrandde calorieën, de gelopen afstand en nog veel meer.

Je kunt zelfs tijdens het lopen een virtuele tour door New York of LA krijgen met de integratie van Google Maps.

Skype – en andere features

Skype werd vorig jaar al door Panasonic geïntroduceerd en dit wordt voortgezet op de modellen voor 2011. Maar een klein aantal mensen beschikt over een Skype camera voor hun TV en daarom is het handig dat je ook gewoon laptops en smartphones uitgerust met Skype kunt bellen.

Later zullen er meerdere applicaties door Panasonic (en externe ontwikkelaars) toegevoegd worden. Een aantal van de nieuwe applicaties zal ook beschikbaar zijn voor de 2010 modellen.

Lees meer over de Panasonic 3D TV line-up voor 2011

Lees meer over de Panasonic LCD/LED TV line-up voor 2011


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Rob lute

Rob lute
24 april 2016 om 19:30

Hoe kan ik apps toevoegen op me tv panasonic viera ??

Inloggen
R.Rorink

R.Rorink
15 juli 2018 om 12:58

Slechtste TV ooit. Sorry dat ik dit mededeel maar wat de tv kan, ik heb een smart sierra tv, konden de eerst tv’s ook.. nl. TV kijken en al die poespas erbij werkt maar even (1 jaar) of totaal niet. Geen updates meer en het zogenaamde internet springt er iedere keer uit omdat het de website niet kan weergeven. Kan geheugen probleem van de TV zijn maar hallo.. veel geld betalen en dan nog het lef hebben om te weinig geheugen te plaatsen in de moderne tijd waarvan je weet dat die innovatief is… slimme mensen hoor. Probeer ziggo app op de tv te kijken via internet. en alleen maar problemen. alleen internet gemaakt uit 1999 werkt misschien. Ik heb er duizend euro voor betaald maar iedere cent is teveel geweest. Als die “slimme”mensen zulke tv’s ontwerpen in deze tijd met beperkte houdbaarheids datum dan is het te triest voor woorden dat ze het smart tv’s worden genoemd want de ontwerpers en designers zijn toch wel heel erg dom en uit de tijd als dit hun pronkstuk is. De mijne is uit 2013 maar internet moet toch geen probleem zijn. Ik heb een Samsung op de slaapkamer uit 2010 en werkt nog steeds. Je kunt er niks mee dan alleen TV kijken en de rest is troep en nep. Staat fancy maar gebruik het niet want Panasonic is een flop. het stelt niks voor dan vooral aan de buitenkant is belangrijk. Ik ga terug naar mijn samsungetje. Die mensen zijn wel van deze tijd. de nieuwste update van de tv is 2014 ?? Veel mensen klagen over het “smart”gedeelte en het internet functie van deze pruts TV. Het ligt overal aan of redenen behalve de redenen dat de mensen die er mee werken er geen bal van snappen. Die programeren computermaak machines en verder is de denkwijze zeer kort of niet aanwezig. Blijf weg bij dit merk

Inloggen