DTS Play-Fi richt zich met nieuwe features meer op homecinema-ervaring

23 augustus 2021 1 Minuut 2 Reacties
DTS Play-Fi header

Afgelopen jaar schreven we uitgebreid over de komst - of eigenlijk herintroductie - van DTS Play-Fi. De standaard voor het streamen van audio door het huis is binnenkort wederom toe aan een update. Deze keer wordt gefocust op de homecinema-ervaring.

In het derde kwartaal van dit jaar moeten volgens DTS de eerste televisies verschijnen die compatibel zijn met de ‘Home Theatre’-functies van Play-Fi. Deze televisies kunnen draadloos verbonden worden met stereo- en surround-speakers die over DTS Play-Fi beschikken. Nu is dat eigenlijk al wat achterhaald, want vorig jaar testten we al twee Philips-speakers die middels dit platform draadloos met een Philips-tv verbonden konden worden. De implementatie liet wat te wensen over, maar de mogelijkheid was er al. Ook gaf TP Vision aan dat de 2021-televisies al over volledige Play-Fi-integratie beschikken maar dat nog niet alle opties – waaronder surround – geactiveerd zijn.

DTS Play-Fi surround

Dat gezegd hebbende kondigt Xperi, het bedrijf achter DTS Play-Fi, nu officieel aan dat de standaard geschikt gaat zijn voor communicatie met televisies. Zonder dongle, direct met de tv. Play-Fi-speakers kunnen zo samen met de ingebouwde speakers van de tv, een Play-Fi-soundbar of Play-Fi-surroundspeakers gebruikt worden. Je kunt zelfs maximaal twee subwoofers toevoegen die over de standaard beschikken.

De eerste televisies met ‘DTS Play-Fi Home Theater’ moeten volgens het bedrijf in het derde kwartaal van dit jaar verschijnen. ER worden door Xperi geen namen genoemd, maar Philips is in Europa een van de grootste partners en heeft dus al aangegeven deze functies te gaan ondersteunen.

DTS Play-Fi header
Lees ook

DTS Play-Fi: alles wat je moet weten over dit streaming audioplatform


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

HAWK

HAWK
06 september 2021 om 11:26

Dank, het zou erg fijn zijn als er DTS-PF compatible subwoofers en surround speakers op de markt komen. hopelijk werken die ook met de 2020/21 TVs van Philips (die DTS-PF aan boord hebben). Heb nu nog speakers met kabels door de kamer lopen, erg irritant, maar prima geluid, dus zonder die speakers is ook weer niet handig.

BTW, eindelijk dan een UST projector die het concurrerende WiSA ondersteunt: de Hisense L9G. Heeft ook Android TV ingebouwd, tri-laser, 3000 lumen, HMDI 2.1, eARC, etc………begint eindelijk een serieuze optie voor mijn oude beamer te worden!

Inloggen
Harley

Harley
08 september 2021 om 10:54

Ik hoop dat de home theater functie ook middels een update op de oled805 komt (deze beschikt immers al over play-fi) ook heb ik gelezen dat er mogelijkheden zouden komen om meer speakers toe te voegen aan je home cinema opstelling. Op dit moment heb je 1 master (soundbar) en 2 surround speakers. Heb zelf de philips b95 met 2 taw6205 speakers en ondanks dat t geen perfect systeem is. 99% van de tijd werkt ’t en is t genieten. Draadloos kunnen uitbreiden lijkt me echt gaaf. Zou toch graag nog een front left en front right speaker toevoegen aan mn soundbar.

(En philips moet die speakers updaten dat ambilight uitbreiden kan worden gecombineerd met play fi surround dat kan op dit moment niet)

Inloggen