Definitive Technology Studio 3D Mini: kleine soundbar met Dolby Atmos

17 december 2020 1 Minuut 0 Reacties
definitive technology studio 3d mini

Soundbars worden de laatste tijd alsmaar groter door het gebruik van extra drivers die een Dolby Atmos-effect moeten realiseren. Definitive Technology brengt echter een soundbar met Dolby Atmos in een zeer compact pakketje op de markt. Er moet dan ook meteen bijgezegd worden dat het Atmos over 4 kanalen is.

De Studio 3D Mini soundbar van Definitive Technology is 66cm breed en 5cm hoog, wat we toch wel mogen bestempelen als een kleine soundbar. De langwerpige speaker beschikt over een 4.1-kanaals configuratie en kan zowel Dolby Atmos als DTS:X audioformaten verwerken. De externe subwoofer verzorgt te lage tonen.

Volgens Definitive Technology moet de Studio 3D Mini soundbar een dynamische soundstage neer kunnen zetten die net zo groot is als die van soundbars tweemaal zijn formaat. De drivers zijn zo geplaatst dat ze de audio naar voren en naar de zijkanten van de ruimte sturen. Speakers die naar boven gericht zijn ontbreken.

De speaker is voorzien van één HDMI-ingang en een HDMI-uitgang met eARC en ondersteuning voor Dolby Vision en HDR10. Ook is er een usb-poort voor audioweergave aanwezig, net als een aux-ingang en een optische ingang. Voor draadloos streamen is de Studio 3D Mini soundbar uitgerust met AirPlay 2 en het HEOS streaming audioplatform van Denon. Spraakbediening is mogelijk met Amazon Alexa, Siri en Google Assistant.

Vooralsnog is de Definitive Technology Studio 3D Mini alleen in de Verenigde Staten aangekondigd voor een prijs van 899 dollar. Of en wanneer de soundbar naar de Benelux komt is nog niet bekend.

Reacties (0)