CES 2011: 3D TVs, Google TV, 3D Blu-ray, OLED plus meer tablets

29 november 2010 3 Minuten 0 Reacties
CES-feature

Het zal niet lang meer duren voordat de grootste consumenten elektronica show ter wereld weer van de start gaat in Las Vegas. De CES 2011 zal van 6 tot en met 9 januari plaatsvinden en zet de toon voor de technologische ontwikkeling voor het komende jaar. Apple mag dan niet aanwezig zijn, maar ongeveer ieder ander van grote merken als Sony, Panasonic en LG tot kleine software bedrijven is aanwezig.

Het zal niet lang meer duren voordat de grootste consumenten elektronica show ter wereld weer van de start gaat in Las Vegas. De CES 2011 zal van 6 tot en met 9 januari plaatsvinden en zet de toon voor de technologische ontwikkeling voor het komende jaar.

Apple mag dan niet aanwezig zijn, maar ongeveer ieder ander van grote merken als Sony, Panasonic en LG tot kleine software bedrijven is aanwezig. CES omvat het gehele spectrum van technologie, dus ook Microsoft, Nvidia, Kodak en Polaroid kun je er terugvinden. De CES is de plek waar de industrie elkaar ontmoet, zaken doet en – wat het meest belangrijk voor jou is – nieuwe spullen lanceert. Homecinema Magazine zal natuurlijk elke dag verslag geven van de nieuwste presentaties, producten en ontwikkelingen, maar wat kunnen we zoal verwachten?

3D TV’s en 3D Blu-ray spelers

Vorig jaar was 3D het belangrijkste thema, naast het feit dat elk bedrijf wel iets over het milieu te zeggen had. Dit is nogal een vreemd gegeven om te horen in Vegas, wat wellicht de minst milieuvriendelijke locatie op aarde is. We kunnen verwachten dat de fabrikanten die nog niet volledig in 3D zijn opgegaan – zoals Sharp – dit jaar volledig in 3D duiken. We zullen verschillende universele 3D brillen gaan tegenkomen en meerdere nieuwe 3D TV’s en 3D Blu-ray producten. Wellicht vinden we ook weer een nieuw autostereoscopisch demomodel (3D zonder bril) op de vloer.

LCD, LED en OLED

Traditionele LCD TV’s zullen we helaas niet meer tegenkomen aangezien dit voor vele fabrikanten een ‘oude’ techniek is. OLED is de afgelopen jaren wat langzaam op gang gekomen met wat modellen van Sony, LG en Samsung, maar dit jaar kunnen we meer verwachten van de nieuwe display techniek.

Google TV

Internet TV, ofwel interactieve TV’s of Smart TV’s, zullen ook een belangrijk element zijn van de CES 2011. Google TV is de laatste maanden een flinke hype geworden, al staan veel TV zenders er niet achter, en wordt door meer en meer fabrikanten omarmd. Verwacht dus een hoop nieuwe Google TV hardware producten.

Tablets

Wat het gebied van computers betreft zullen we veel en veel meer tablets terugzien. Een onderwerp wat we wellicht niet moeten behandelen op fwd.nl, maar we kunnen alvast verklappen dat we er voor eht einde van dit jaar een nieuwe website bij krijgen genaamd tabletmagazine.nl. Houdt deze website in de gaten voor meer informatie!

De nieuwe tablets kunnen verwachten in verschillende vormen en van verschillende merken als Dell, HP en Lenovo. Maar welke besturingssystemen worden er gebruikt? Gaan de merken voor Windows, Android of wellicht Chrome OS?

We gaan het allemaal zien tijdens de CES 2011 van 6 tot en met 9 januari. Houdt Homecinema Magazine en 3DTV Magazine in de gaten voor het laatste CES nieuws!

Reacties (0)