BluOS-platform strikt nieuw merk: Cyrus Audio

18 januari 2022 1 Minuut 0 Reacties
Cyrus Audio

Cyrus Audio gaat in toekomstige producten het BluOS-streamingplatform inbouwen. Het platform, dat oorspronkelijk ontworpen werd als motor voor Sonos-uitdager Bluesound, breidt zo nog verder uit. Dit betekent dat muziekliefhebbers bij het bouwen van een multiroomsysteem nu speakers en audiotoestellen van Bluesound, NAD, DALI, Monitor Audio, Roksan en – in de toekomst – Cyrus kan combineren. Het aanbod BluOS-apparaten is heel ruim en omvat zowel draadloze speakers, soundbars, hifi-toestellen, AV-receivers en actieve luidsprekers. Er zijn ook custom install-producten beschikbaar voor inbouwprojecten en horeca.

De overeenkomst met Cyrus is een opsteker voor het BluOS-platform, dat zich positioneert als een betere, hifi-waardige tegenhanger van Sonos. De verbreding naar meerdere merken past in een strategie om BluOS een aantal unieke pluspunten te geven ten opzichte van Sonos en andere rivalen.

De bediening van alle BluOS-apparaten gebeurt via de BluOS-app. Deze bevat ondersteuning voor een groot aantal streamingdiensten en eigen hi-res-muziekbestanden. Daarnaast kun je in de app doorgaans de eventuele fysieke ingangen op een audiotoestel (zoals een versterker of AV-receiver) bedienen en doorstreamen naar een ander apparaat. Met dat laatste onderscheidt BluOS zich van Chromecast en AirPlay 2, die eveneens het combineren van meerdere merken toelaten maar enkel streamingbronnen in multiroom-scenario’s kunnen delen. Nieuwe BluOS-toestellen zijn trouwens doorgaans ook AirPlay 2-compatibel, maar het is niet bekend of dat ook bij de Cyrus-apparaten het geval zal zijn.

Het Britse merk heeft nog niet onthuld welke toestellen BluOS-integratie krijgen. Cyrus Audio staat onder andere bekend voor zijn compacte hifi-apparaten, zoals de recente XR Series, en een modulaire aanpak in bepaalde producten. Bepaalde producten kunnen bijvoorbeeld later een interne upgrade krijgen via een insteekkaart, kort door de bocht vergelijkbaar met het MDC-platform van NAD.

Reacties (0)