Bang & Olufsen komt met de Nordic Ice Collection

21 oktober 2021 1 Minuut 0 Reacties
Nordic Ice Collection Bang & Olufsen

Bang & Olufsen komt met de Nordic Ice Collection waarbij bekende producten van het merk in een Scandinavisch kleurenpalet met contrasterende koele en warme tinten zijn gestoken.

Bang & Olufsen heeft verschillende producten uit het eigen assortiment van een nieuw kleurenpalet voorzien. Het gaat hierbij om een Scandinavisch kleurenpalet dat bestaat uit contrasterende koele en warme tinten. Gebruikt is onder andere tweeledig afgewerkt aluminium, lithografieprocessen en geweven Kvadrat-stof, alhoewel de uitwerking per product verschilt. Volgens B&O bevinden we ons nog altijd in onzekere tijden. Door producten te creëren die een gevoel van sereniteit en evenwicht uitstralen wil het bedrijf het gevoel van rust en comfort in huis brengen met de Nordic Ice Collection. Uiteraard spelen de aankomende feestdagen hier ook een rol.

Welke producten hebben de Nordic Ice-transformatie ondergaan? Allereerst de Beoplay EQ, de draadloze ANC oortjes van Bang & Olufsen met koel aluminium en contrasterende zachte materialen in een warme tint. Ook de high-end Beoplay H95 hoofdtelefoon heeft deze transformatie ondergaan.

Op het gebied van draadloze speakers zijn de waterbestendige bluetoothspeaker Beosound A1 2nd gen, de Beoplay A9 draadloze Wifi-luidspreker en de Beosound Balance draadloze wifi-luidspreker aan de Nordic Ice Collection toegevoegd. Als zesde en laatste product is daar de Beosound Stage, de Dolby Atmos soundbar van Bang & Olufsen.

Advertentie

Nordic Ice Collection – Prijs en beschikbaarheid

De producten uit de Nordic Ice Collection van Bang & Olufsen zijn nu beschikbaar en hebben de volgende verkoopadviesprijzen:

 • Beosound Balance: 2.250 euro
 • Beoplay H95: 849 euro
 • Beosound Stage: 1.899 euro
 • Beosound A1 2nd gen: 250 euro
 • Beoplay EQ: 399 euro
 • Beoplay A9 4th gen: 3.199 euro
8.5
Bang-Olufsen-Beosound-Balance-1-1024×582

Beoordeling
Bang & Olufsen BeoSound Balance

Pluspunten
 • Met of zonder microfoon beschikbaar
 • Enorm luxueus hebbeding
 • Chromecast en AirPlay 2
 • Combineerbaar met andere B&O-speakers én luidsprekers van derden
 • Kamercorrectiefunctie
Minpunten
 • Duurder segment
 • Geen discrete oplossing

Beoordeling Bang & Olufsen BeoSound Balance

Moet een luidspreker een anonieme rechthoek zijn? Het is een vraagstuk waar ze bij Bang & Olufsen al langer mee bezig zijn. Hun queeste om een interieurvriendelijk draadloze speaker te bouwen bereikt met de BeoSound Balance een geslaagd – en ongetwijfeld: voorlopig – eindpunt. Wat de Balance niet is, is discreet. Het is vrij groot, maar blijft een elegante verschijning die zijn designkudos met heel veel trots etaleert. De afwerking en materialenkeuze is op het niveau van een beter designmeubel, en het prijskaartje eigenlijk ook. Wat krijg je dan voor die aanzienlijke meerprijs ten opzichte van mainstream-producten? Uitstekende streamingopties en de mogelijkheid om de BeoSound Balance te combineren in een multiroom-systeem. Een afgelikte muziekweergave die mooi door zelfs grotere kamers rolt, gefinetuned door de ingebouwde kamercorrectie. Je koopt het wellicht eerst voor de looks, maar de geluidskwaliteit stelt zeker niet teleur.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Bang & Olufsen BeoSound Balance

Reacties (0)