Markt voor tablets daalt voor zevende kwartaal op rij

01 augustus 2016 1 Minuut 0 Reacties
tablets-algemeen

Onderzoeksbureau IDC heeft vastgesteld dat het aantal verscheepte tablets voor het zevende kwartaal op rij is gedaald. Wel is het zo dat Android de markt domineert, met een behoorlijk marktaandeel van 65 procent.

Aantal verscheepte tablets wederom afgenomen

De markt voor tablets is voor het zevende kwartaal op rij gedaald. Het tweede kwartaal van 2016 laat een daling van 12,3 procent zien ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar als het gaat om het aantal verscheepte exemplaren: van 44,1 miljoen naar 38,7 miljoen. Deze cijfers nemen ook hybrides mee in de telling. Android heeft wel een groot marktaandeel in handen: 65 procent. iOS moet het doen met 26 procent, terwijl Windows de overige negen procent oppakt. Maar er is wel een stijging zichtbaar voor Windows-tablets.

En dat betekent dat er marktaandeel van Android afgesnoept gaat worden in de komende maanden, voorspeelt IDC. Apple en Samsung staan nog steeds op plaats één en twee als beste tabletproducenten. De top vijf is verantwoordelijk voor 57,6 procent van de markt; een jaar eerder was dat 51,8 procent. Desondanks daalden ook het aantal verscheepte tablets voor Apple en Samsung, terwijl Apple het toch voor elkaar wist te krijgen iets meer marktaandeel te verkrijgen: 0,9 procentpunt om precies te zijn. Samsung leverde het meeste in.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)