Bang & Olufsen lanceert BeoVision 12-65 3D plasma TV

10 januari 2012 2 Minuten 0 Reacties
BeoVision-12-65

2012 staat in het teken van de grote TV's en ook Bang & Olufsen doet hier aan mee. De fabrikant introduceert vandaag de BeoVision 12-65, een 3D plasma TV van maar liefst 65 inch. Het model is uitgerust met de nieuwste technieken, een geïntegreerde center luidspreker en een vernieuwd design om zo de bioscoopervaring voor de consument nog verder te optimaliseren.

De twee aluminium profielen die naar binnen zijn gebogen in een V-vorm creëren een optische illusie waardoor de tv er dun, licht en uiterst elegant uitziet. Het frame van de BeoVision 12-65 is een enkele millimeters dunne zwarte aluminium plaat die de indruk wekt dat er één ononderbroken glazen oppervlakte is zonder zichtbare voegen.
De geïntegreerde middenluidspreker bevindt zich onder het scherm en bestaat uit vijf speciaal vervaardigde luidsprekereenheden. Deze worden bedekt door een licht gebogen rooster van natuurlijk geanodiseerd aluminium met een intrigerend organisch uitziend gaatjespatroon. Zelfs het gaatjespatroon voor de luidsprekereenheden is in overeenstemming met bepaalde akoestische specificaties vervaardigd. De voorkant van de geïntegreerde middenluidspreker steekt een klein beetje uit en voegt enkele millimeters toe aan de dikte van de onderkant van de TV, zonder de lichtheid van het geheel te verstoren.

De geluidsprestaties van het middenkanaal van de geïntegreerde luidspreker passen bij de BeoLab 5-luidsprekers in een surround-soundopstelling. Met behulp van geavanceerd Digital Signal Processing hebben de geluidstechnici van Bang & Olufsen het middenkanaal kunnen verhogen zodat het lijkt alsof de stemmen vanuit het midden van het scherm komen en niet onder de tv vandaan. De luidspreker bevat ICEpower-versterkers van 4 x 80 watt voor de middentoonluidspreker en van 1 x 40 watt voor de hoge tonen.

Voor de TV wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technologie op het gebied van plasma voor een nog betere ervaring, zowel in 2D als in 3D. Het scherm is een zogenaamd NeoPDP-scherm, dat nieuwe fosforlagen bevat met een hele korte retentietijd. Dit zorgt voor betere resultaten in zowel 2D als 3D. De BeoVision 12-65 beschikt verder over Automatic Colour Management om de effecten van de bij plasmatechnologie gebruikelijke veroudering tegen te gaan.

Via een sensor past de Automatic Picture Control het beeld aan de intensiteit van het omgevingslicht in de ruimte aan, zodat de beeldkwaliteit zowel overdag als ‘s avonds optimaal blijft. De lichtsensor bevindt zich in de rechterbovenhoek en is zo ontworpen dat het de lichtomstandigheden van de kamer detecteert over een hoek van 360 graden.

De TV wordt maar in één variant voor plaatsing geleverd, namelijk direct aan de muur. Het ontwerp van de muurbeugel is uniek aangezien het gedeeltelijk geïntegreerd is in de achterkant van de kast, wat betekent dat de dikte van de tv er nauwelijks door toeneemt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)