Homecinema

Advies indeling home cinema set?

ik heb sinds een paar dagen mijn woonkamer veranderd en dat betekent dat alles een nieuwe plek krijgt. Ik zit te twijfelen over de left front en left rear speakers moet ik die het beste in de hoeken plaatsen van de woonkamer of het gedeelte waar voornamelijk tv wordt gekeken. Het is toch wel de bedoeling dat je vanuit elke plek in de woonkamer de surround geluid uitvaart. Of zal ik dan vanuit de rechters meer horen als linkers ver van de bankstel zitten.

Nu heb ik met paint een tekening gemaakt hoe het eruit ziet.  Ik weet niet dit of dit het beste is qua indeling. Ik heb nog geen kabels getrokken omdat ik er nog niet uit ben. reacties zijn welkom

 

http://i67.tinypic.com/2cpajah.jpg

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (2)

Bart de la Fosse
28 november 2017 om 12:01

Het kan allebei, maar ik denk dat je het beste resultaat zult bereiken door het op te stellen zoals je het op je (handige!) tekening in gedachten hebt. Idealiter zit je bij elke speaker ongeveer even ver vandaan. Wanneer je front-left en rear-left meer naar links verplaatst dan moet dit gecorrigeerd worden door de versterker. Hoe het daadwerkelijk uit zal pakken in jouw specifieke situatie is wellicht ook gewoon te proberen door een proefopstelling te maken, waarbij je de kabels nog niet helemaal wegwerkt. Vertrouw je oren vooral in dit soort situaties :)

Succes!

0

jamjam84
28 november 2017 om 23:10

Thanks. Proberen is het waard inderdaad voor dat ik alles vastleg. :)

0