Zyxel presenteert mesh-oplossing Zyxel Multy U

29 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
zyxel-multy-u

Zyxel heeft de Zyxel Multy U aangekondigd: een mesh-wifi-systeem dat is gericht op jongeren die waarde hechten aan design en snelheid. De Multy U biedt tri-band met 2,4 en 5 GHz-banden plus een extra 5 GHz-band voor backhaul-verkeer.

Dit is de Zyxel Multy U

Zyxel heeft de Zyxel Multy-U aangekondigd. Dit is een mesh-wifi-systeem dat is gemaakt voor jongeren, dat daarom beschikt over een gebruiksvriendelijke instelling via een app en een handige led-display. Veel mesh-oplossingen zijn dual-band, maar Multy U biedt tri-band met 2,4 en 5 GHz-banden plus een extra 5 GHz-band voor backhaul-verkeer. De zes interne antennes kunnen gegevens verzenden en ontvangen met snelheden tot 866 Mbps over tweeduizend vierkante meter per node, en ze kunnen tot 128 apparaten bedienen.

De led-verlichting op de Zyxel Multy U wordt gebruikt voor het weergeven van de status van het netwerk (net zoals Google Wifi). De app is beschikbaar voor Android en iOS en biedt een grafische installatie en dingen als een snelheidstest. Ook is het mogelijk meldingen in te stellen als er nieuwe apparaten op het netwerk verschijnen, met opties om ze toe te staan of te blokkeren, beheer op afstand uit te voeren, een gast wifi-netwerk in te stellen en technische ondersteuning in de app te ontvangen. Ook is er ondersteuning voor Amazon Alexa.

Bij elk node zitten twee montagesystemen, die elk minder dan een minuut in beslag nemen om te installeren. De eerste is een kleine, karamelbruine lederen band, waarmee de lichtgewicht Multy U aan een kapstok of haakje opgehangen kan worden. De tweede is een stevige standaard die uit de basis van de Multy U springt en op zijn plaats klikt met ingebouwde magneten. Multy U wordt vanaf begin februari 2019 verkocht via Nederlandse Zyxel-resellers. Op moment van schrijven is de prijs voor het product nog niet bekendgemaakt.

Reacties (0)