Virtuele assistent Snips AIR wil privacy serieus nemen

16 juli 2018 1 Minuut 0 Reacties
Snips AIR

Privacy en slimme assistenten. Gaan deze twee wel samen? Wel als het aan Snips AIR ligt. Zij brengen in 2019 een slimme speaker op de markt waarbij de data niet gecentraliseerd wordt opgeslagen, maar op het apparaat zelf.

Virtuele assistenten en privacy lijken op dit moment niet helemaal goed samen te gaan. Welke data wordt er van jouw precies verzameld? En wat gebeurt er met jouw gegevens? Aan de hand van deze insteek wil het bedrijf Snips een nieuwe AI-assistent gaan maken, die wel rekening houdt met jouw privacy.

De Franse startup Snips wil eind 2019 privacy-vriendelijke producten op de markt brengen. Data wordt hierbij niet gecentraliseerd opgeslagen, maar juist op het apparaat. Zo blijft de data binnen het eigen smarthome en komt deze niet in handen van andere bedrijven. Zo is het de bedoeling dat er een slimme speaker op de markt wordt gebracht met de naam AIR Base. Deze slimme speaker zou op Linux moeten draaien. Ook komt er een draagbare microfoon genaamd AIR Satellite.

Ingebouwde apps zijn onder andere de datum, tijd, kalender, herinneringen, koken, nieuws en media- en smarthomebediening. De op de Blockchain gebaseerde AI-assistent bewaart alle data op het apparaat zelf en niet in de cloud. Via het AIRnet protocol wordt er gecommuniceerd.

Advertentie

‘Snips AIR biedt een alternatief voor de mensen die privacy belangrijk vinden.’

De Franse startup Snips heeft tot nu toe 22 miljoen euro opgehaald om verder te investeren. CEO van Snips, Rand Hindi, heeft het volgende te vertellen:

“Existing voice assistants represent everything that is wrong with the Internet today: centralization of personal data, deprivation of privacy, and exploitation of users and developers. Snips AIR will offer a real alternative to families who care about protecting their privacy.”

Meer informatie vind je op de website van Snips AIR.

Reacties (0)