Originele HomePod-speaker van Apple wordt niet meer gemaakt

13 maart 2021 2 Minuten 0 Reacties
apple-homepod

Als je ooit een Apple HomePod hebt geïmporteerd, dan heb je een collector's item in huis. Apple stopt met de productie van deze slimme luidspreker.

De productie van Apple’s originele HomePod-luidspreker stopt. Apple geeft niet aan waarom het tot dit besluit is gekomen. Wel zegt het dat het zich volledig richt op HomePod Mini. Net als recent bij de iMac Pro staat er in de webwinkel van Apple dat de originele versie te koop is zolang de voorraad strekt.

Apple HomePod

Of Apple de HomePod uitfaseert omdat er bijvoorbeeld wordt gewerkt aan een nieuwe variant, dat geeft het bedrijf niet aan. Het enige wat het heeft bevestigd, dat is aan TechCrunch dat de productie van HomePod inderdaad op zijn einde loopt. Het werd door de techsite ontdekt op de Amerikaanse webwinkel van het bedrijf. De speaker is in Nederland en België niet verkrijgbaar. Andere Europese landen wel, waardoor je het apparaat via een importeur vanuit Frankrijk of België laten komen.

HomePod is een slimme speaker van Apple die verscheen in februari 2018. Apple wilde met de lancering vooral zorgen dat er een luidspreker was met een integratie met Siri, waarbij de geluidskwaliteit optimaal was. Daarom is het ook een vrij uitgebreide speaker geworden, met hierin zeven tweeters gecombineerd met een woofer van vier inch. In oktober 2020 kwam de HomePod Mini op de markt. HomePod kost 329 euro en Mini 99 euro. Opmerkelijk genoeg is de Mini in de Verenigde Staten ook 99 dollar, terwijl voor de originele variant een prijs geldt van 299 dollar.

Advertentie

Geen verrassing

Het komt overigens niet geheel uit de lucht vallen dat de productie stopt. De analist Ming-Chi Kuo, die het vaker bij het rechte eind heeft, zei in december al dat dit zou gebeuren. Hij meent dat de vraag naar HomePod, maar ook de mini-variant, niet is wat Apple had gehoopt. Mensen lijken eerder naar andere slimme luidsprekers te grijpen of Siri te gebruiken in combinatie met hun iPhone of iPad. Of dat helemaal klopt en Apple inderdaad niet met een nieuwe HomePod komt, dat zal vooralsnog alleen de tijd ons leren.

Reacties (0)