De vier beste slimme deursloten voor je smart home

23 maart 2016 3 Minuten 4 Reacties
Kwikset-Evo

Je huis kan op verschillende manieren een stuk slimmer gemaakt worden. Niet alleen de wasmachine, de lampen en de stofzuiger kunnen een intelligente make-over krijgen, ook iets simpels als het deurslot is aan smart home-veranderingen onderhevig.

In dit artikel zetten we vier goede en slimme deursloten voor je onder elkaar.

Lockitron Bolt

Lockitron is al een tijdje bezig met slimme deursloten en de Bolt is de tweede generatie van het bedrijf. Het grote voordeel hiervan is dat je met een bedrijf te maken hebt dat al wat ervaring heeft en waar je dus op kunt vertrouwen. Het slot werkt draadloos middels Bluetooth en WiFi, waardoor je de deur op (korte) afstand kunt openen. Hiervoor hoef je geen sleutels te vervangen en de installatie is kinderlijk eenvoudig. De bijbehorende app laat je gasten toevoegen waardoor iemand tijdelijk toegang tot je huis kan krijgen. Ook is de developercommunity achter de Bolt groot en kan het slot overweg met alle grote mobiele besturingssysteem. Met een prijs van 99 dollar is de Lockitron Bolt een goed en slim slot.

Advertentie

Kwikset Kevo

Ook Unikey timmert al een tijdje aan de weg en heeft met de Kwikset Kevo een betrouwbaar en eenvoudig slim slot ontwikkeld. Dit slimme deurslot is met 199 dollar wat duurder dan de Bolt maar heeft zijn waarde al even bewezen. Niet met het grootste aanbod aan features maar vooral door de betrouwbaarheid, de eenvoudige installatie en het gebruiksgemak. Dankzij Bluetooth kun je het slot openen als je in de buurt bent en je kunt gasten 24 uur lang toegang geven tot het slot. Handig is bovendien dat het slot met een normaal sleutelgat komt voor diegenen die toch echt een deur graag fysiek openen. Mocht je interesse hebben in de Kwikset Kevo dan kun je hem alleen uit de VS importeren.

Danalock

Danalock is van Deense makelij en dat geeft al wat vertrouwen, maar dit deurslot staat vooral bekend om zijn flexibiliteit. Het slot is namelijk in verschillende uitvoeren te bestellen waardoor hij op nagenoeg elke deur past. Ook is er ondersteuning voor diverse draadloze standaarden, waaronder Bluetooth, WiFi en Z-Wave. Het slot is volgens de fabrikant zeer eenvoudig te installeren en biedt de mogelijkheid om alle activiteiten de loggen, gasten tijdelijk toegang te geven en de deur op afstand te openen. Maar, dit alles komt wel tegen een forse prijs; 249 euro.

Sesame

Het vierde en laatste slimme deurslot dat we onder de aandacht willen brengen is Sesame. Dit slot is kinderlijk eenvoudig te installeren maar kan door de vele mogelijkheden om toegang te krijgen tot je huis wat verwarrend zijn. Er zijn echter bepaalde onderdelen die innovatief en interessant zijn, waaronder het feit dat het slot op nagenoeg elke deur ter wereld past en de mogelijkheid om de deur te openen middels een geheim klopsignaal. Natuurlijk houdt ook dit slot bij wie er naar binnen gaat, kun je de deur op afstand openen via de app, kun je anderen tijdelijk toegang geven en kun je de deur automatisch laten openen als je in de buurt bent. Het Sesame-slot kost 149,99 dollar.

Meer informatie

Wil je weten wat een slim huis precies is? Neem dan ons artikel over het smart home door. Ook kun je voor alle achtergrondartikelen terecht in onze tips en advies-sectie.

Reacties (4)