Velux Active with Netatmo: slimme sensoren sturen Velux-producten automatisch aan

03 juli 2018 2 Minuten 0 Reacties
Velux-with-Netatmo

Velux, het bedrijf dat we kennen van de daglichtoplossingen, en Netatmo gaan een intensieve samenwerking aan. Samen introduceren ze Velux Active with Netatmo, een smarthome-oplossing waarbij de slimme sensoren van Netatmo de dakramen, raamdecoratie en rolluiken van Velux volautomatisch aansturen.

Velux Active with Netatmo

Het Velux Active with Netatmo-systeem is een plug-and-play-oplossing dat handelt namens de consument. Slimme sensoren monitoren de temperatuur, vochtigheidsgraad en CO2-concentratie in huis en instrueren de Active gateway bijvoorbeeld om de dakramen automatisch te openen of sluiten. Een app, klimaatsensor, vertrekschakelaar en gateway komen in één geïntegreerde oplossing samen. De sensor, die het best in dezelfde ruimte als die met het dakraam kan worden geïnstalleerd, registreert wanneer de temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-concentratie te hoog oplopen. De gateway verwerkt die data en combineert ze met externe weergegevens. Met behulp van geavanceerde algoritmen berekent het systeem vervolgens of het binnenklimaat te verbeteren is. Als dat kan, gaat het dakraam open of rolluiken en jaloezieën naar beneden om oververhitting te voorkomen. Het systeem is op afstand bedienbaar: met een eigen app kun je het binnenklimaatsysteem beheren in overeenstemming met persoonlijke behoeften en externe weergegevens die via je telefoon of tablet binnenkomen.

Het algoritme van het systeem verbetert het binnenklimaat door data (concentratie CO2, luchtvochtigheid en temperatuur) te koppelen aan externe gegevens op basis van online weersvoorspellingen en berekent of een open dakraam het binnenklimaat verbetert of niet, en zo ja hoeveel ventilatie nodig is en voor hoe lang. De regensensor in het Velux Integra dakraam bepaalt tenslotte óf het raam geopend kan worden. Het proactieve algoritme voor hittebescherming werkt door het rolluik of de dakramen te sluiten vóórdat een ruimte oververhit raakt. Input van een online weerservice helpt het algoritme om te bepalen hoe groot de kant is dat een kamer te zeer opwarmt en wanneer buitenzonweringen en raamdecoratie naar beneden moeten gaan om oververhitting te voorkomen.

Velux Active with Netatmo is daarbij het eerste smarthome-systeem voor dakramen dat te koppelen is aan Apple HomeKit, het smarthome-platform van Apple.Hierdoor kun je het binnenklimaat beheren via je iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV of HomePod. Voor nog meer gemak biedt Apple’s intelligente spraakgestuurde assistent Siri uitkomst. Ook Androidgebruikers kunnen hun smartphone als afstandsbediening inzetten. Zij maken gebruik van de Velux Active-app.
Velux Active with Netatmo is op drie manieren te besturen. Bij de volautomatische bediening hoef je niets te doen en zal de nauwkeurigheid van het systeem verbeteren omdat die het binnenklimaat van de betreffende ruimte leert begrijpen. Deze modus is het eenvoudigst in gebruik. Met de smartphone-bediening staat mobiliteit voorop. Daarmee kun je automatische functies aanpassen of stoppen en ramen en vensters rechtstreeks bedienen, desgewenst zelfs via stembesturing met Siri. De handmatige bediening stelt je in staat om in een handomdraai alle ramen te sluiten wanneer je het huis verlaat.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

Velux Active with Netatmo is als startpakket verkrijgbaar voor 249 euro. De aanvullende binnenklimaatsensoren zijn verkrijgbaar voor 99 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)