Velux Active with Netatmo ondersteunt voortaan Google Assistent

26 november 2019 1 Minuut 0 Reacties
velux-active-1

Het smarthomesysteem Velux Active with Netatmo is voortaan te bedienen met de stemassistent Google Assistent, laat de fabrikant weten. Na het koppelen zijn de producten dan zichtbaar in de Google Home-app, waardoor spraakbediening dus mogelijk is.

Velux Active with Netatmo en Google Assistent

Een gezond binnenklimaat is belangrijk, helemaal omdat je misschien wel veel tijd thuis spendeert. Velux Active is een smarthomesysteem bestaande uit een smartphoneapplicatie, binnenklimaatsensoren en een internetgateway, die werken met algoritmen om ramen en zonwering slim te bedienen. Dankzij de nieuwe connectie met Google Assistent zijn de temperatuur, luchtvochtigheid, CO2-niveaus en frisse lucht in huis te beheren via een eenvoudige spraakopdracht aan Google Home of via de Google Home-app op je smartphone.

Het algoritme moet het binnenklimaat verbeteren door deze data te koppelen aan externe gegevens op basis van lokale weersvoorspellingen en activeert een gateway om dakramen, lichtkoepels, raamdecoratie, buitenzonweringen of rolluiken indien nodig te openen of te sluiten. Kamers en producten kunnen met een eigen benaming in het systeem worden opgenomen. Met een eenvoudige ‘Hey Google, open mijn raam’ verminder je met gemak de luchtvochtigheid. Of dat nu is in de keuken tijdens het koken of in de badkamer na het douchen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)