TP-link komt met twee nieuwe multiroom wifi-systemen

25 april 2018 1 Minuut 0 Reacties
TP-Link-Deco-M5-1

Wifimaker TP-link komt volgens de site Hardware.info met twee nieuwe Mesh-systemen. Die nieuwe systemen beschikken vooral over extra functionaliteit. Dat is mooi, want zo heb je als consument meer keuze als je zoekt naar een multiroom wifi-systeem van TP-link.

Nieuwe wifi-systemen TP-link

TP-link biedt nu twee nieuwe systemen aan. Het gaat om de P7 en de M9+. Beiden bieden meer functionaliteit en werken onder meer met IFTTT-commando’s. Daarmee bieden ze onder andere ondersteuning voor Amazon Alexa, waarmee de systemen op meerdere manieren bediend kunnen worden.

De Deco P7 is een dual-band router die 2×2 MIMO biedt, op zowel 2,4 GHz als 5 GHz frequenties. De Deco P7 biedt ook powerline-ondersteuning, via HomePlug AV600. Hardware.info schrijft dat de nodes daardoor onderling kunnen communiceren. Beide radio’s zijn tegelijk dus beschikbaar.

Dan is er nog de Deco M9+, een tri-band wifi-netwerk dat nog meer communicatiemogelijkheden biedt. De derde 5 GHz-radio maakt ook gebruik van 2×2 MIMO en heeft, belangrijker nog, ingebouwde ZigBee access points. Daardoor kan er met diverse IoT-apparaten gewerkt worden.

Het is nog niet bekend hoe duur de nieuwe TP-link netwerken precies worden en wanneer ze in Nederland verschijnen. Het bedrijf heeft al aangekondigd dat ze in de loop van de zomer te koop zullen zijn.

Reacties (0)