Synology introduceert mesh-router MR2200ac

18 oktober 2018 2 Minuten 0 Reacties
Synology-MR2200ac-1

Synology heeft donderdag de router MR2200ac aangekondigd. Het apparaat beschikt over mesh-wifi voor een betere internetverspreiding in huis. Gebruikers zijn in staat een eigen wifi-systeem met drie banden te creëren voor een betere bescherming van smarthomes.

Dit is de Synology MR2200ac

Synology, bij consumenten misschien beter bekend als de fabrikant van nas-producten, heeft zijn eerste wifi-router met mesh-netwerk aangekondigd. De MR2200ac, zoals het apparaat wordt genoemd, biedt ondersteuning aan voor wpa3 (in dit artikel lees je alles over wpa3 en andere wifi-beveiligingen). Daarnaast biedt de router inzicht, controle en beveiliging voor heel het netwerk. Dankzij het modulaire ontwerp kunnen consumenten de dekking vergroten door extra eenheden te kopen. Daardoor creëer je het mesh-netwerk.

De MR2200ac is gebaseerd op de Qualcomm IPQ4019 quadcore-soc en heeft wifi via drie banden. Daardoor kan het internet de lastigere plekken in huis bereiken. Alles in het netwerk wordt beheerd door Synology Router Manager (SRM), het besturingssysteem dat zakelijke functies toegankelijk heeft gemaakt voor consumenten en beschikt over een gebruiksvriendelijke interface. Uiteraard kan de router zelf kiezen tussen 2,4 en 5 Ghz en is er ondersteuning voor standaarden als 802.11 k, v en r (gelukkig wordt dit simpeler gemaakt).

Versie 1.2 van SRM bevat functies als ouderlijk toezich en automatische beveiliging op netwerkniveau, zodat er niet gezocht hoeft te worden naar een oplossing voor elk afzonderlijk platform. Ook kunnen er gebruikersprofielen worden ingesteld (waarmee je kunt bepalen hoe lang er gebruik kan worden gemaakt van het internet en waarmee je filters in kunt stellen) en krijg je inzicht in het internetgebruik van bijvoorbeeld je kinderen (bijvoorbeeld welke apparaten ze gebruiken en of ze sites bezoeken die ze niet zouden moeten bezoeken).

Bovendien is het zo dat alles wat in de toekomst met het lokale netwerk of gastnetwerk wordt verbonden, het door de gebruiker vastgestelde beleid volgt. Alle ongewone activiteiten worden gestopt en geregistreerd. Verder is er een stille beveiliging van de omgeving. Dns en ip threat intelligence tools blokkeren de toegang tot schadelijke bestemmingen, terwijl de toevoeging van Google Safe Browsing aan Synology-routers de bescherming van Google tegen malware, social engineering en ongewenste software uitbreidt tot heel het netwerk.

Prijs en beschikbaarheid

De MR2200ac is per direct verkrijgbaar in Taiwan en zal begin oktober in meer regio’s worden uitgebracht.

Reacties (0)