Sony toont interactieve meubels tijdens de Milan Design Week

17 april 2018 1 Minuut 0 Reacties
Sony-Milan

Sony is op zoek naar nieuwe manieren voor hoe de interactie met ons huis plaatsvindt. Tijdens de Milan Design Week toonde de Japanse fabrikant het Hidden Senses-concept, waaronder interactieve verlichting, kasten en banken die reageren op aanraking, gebaren en beweging.

De concepten die Sony toonde tijdens de Milan Design Week zullen niet snel in die vorm op de markt verschijnen, maar het laat wel zien welke richting de Japanse fabrikant opgaat. Alles draait in de toekomst om natuurlijke, speelse interacties met de technologie in huis.

De meeste ideeën zijn gebaseerd op het aanpassen van de sfeer, muziek, decoratie en ambience van een ruimte. Zo kun je de Swing Lamp (zie video) schudden om de kleur en het patroon aan te passen. Ook kun je een object op de Material Shelf (een wandplank) plaatsen waarna het ingebouwde display op het oppervlak het uiterlijk van dat object weerspiegelt.

Een ander concept is de Mood Driver, een stijlvolle disc waarmee smarthome-apparatuur aangestuurd kan worden. Door de disc te draaien kun je de muziek veranderen (of het volume) en een lichtscene activeren om de sfeer in de kamer aan te passen. Wederom een ander concept is het Dancing Light. Dit is vloerverlichting met sensoren die reageren op de bewegingen op de vloer.

Reacties (0)