Smartfrog maakt van oude smartphone een beveiligingscamera

08 september 2016 2 Minuten 4 Reacties
Smartfrog Cam

Met Smartfrog tover je een oude smartphone of laptop om tot beveiligingscamera. Ook kun je ervoor kiezen de Smartfrog Cam te gebruiken.

Smartfrog is dé oplossing voor liefhebbers die nog een oude camera of laptop hebben en graag een beveiligingscamera willen hebben. Door gebruik te maken van de app kun je jouw oude apparaat namelijk omtoveren tot een ware beveiligingscamera. Ook zou je de Smartfrog Cam aan kunnen schaffen, wanneer je die toch liever gebruikt dan een smartphone of laptop.

Hoe werkt Smartfrog?

Op dit moment is de Smartfrog cam nog niet aanwezig, maar de app al wel. Om aan de slag te gaan met de app, moet men eerst een gratis account aanmaken. Zodra dat gebeurd is, moet de camera die gebruikt gaat worden verbonden worden met Wi-Fi. Daarbij kan men dus kiezen tussen een smartphone, een laptop of de Cam van het bedrijf zelf. Zodra de camera is verbonden met Wi-Fi, kun je hem richten op de plek waarvan je beelden wilt zien. Vanaf dat moment kun je de beelden op ieder moment zien via jouw smartphone, tablet of notebook. Daarbij maakt het bedrijf gebruik van SSL encryptie.

De app beschikt overigens over een aantal handige functies. Zo kun je er onder andere voor kiezen om een melding te ontvangen van Smartfrog zodra je niet thuis bent en er toch beweging of geluid gedetecteerd wordt in het huis. Daarnaast kun je ervoor kiezen om beelden tot dertig dagen op te slaan, zodat je ze altijd nog kunt delen met vrienden of familie via social media.

Advertentie

De Smartfrog Cam

Binnenkort kan men er ook voor kiezen om een Smartfrog Cam aan te schaffen. Het bedrijf achter de applicatie laat weten dat de camera binnenkort beschikbaar komt en gebruikt kan worden in plaats van een oude smartphone of laptop. Met die camera ben je verzekerd van HD Quality, Night Vision en 8x Zoom. Hoe duur de beveiligingscamera wordt, is nog niet bekend. Naast een gratis abonnement, hebben de makers van de app overigens ook betaalde abonnementen in zijn assortiment waardoor de video history langer bewaard blijft. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Reacties (4)