Smart home hub Iris kan nu ook de politie bellen

08 mei 2017 2 Minuten 0 Reacties
Iris smart home hub

Lowe heeft een nieuwe functie toegevoegd aan smart home hub Iris. Voortaan kan het apparaat indien nodig de politie, brandweer of een ambulance bellen. Daarvoor moet de gebruiker wel elke maand 15 dollar betalen.

Nu er steeds meer fabrikanten zijn die smart home hubs bouwen, wordt het moeilijker om onderscheidende factoren te vinden. Lowe lijkt een kleine niche gevonden te hebben die nog niet gebruikt werd door de concurrentie. Vanaf vandaag biedt het bedrijf via smart home hub Iris een security-functie toe.

De smart home hub Iris kan voortaan automatisch contact opnemen met de autoriteiten. Dat doet het systeem als er bijvoorbeeld een inbraak gedetecteerd wordt, een rook- of koolstofmonoxide-alarm is of een noodknop ingedrukt wordt. De dienst zal in de Verenigde Staten, waar Iris vooralsnog alleen beschikbaar is, 14,95 dollar per maand kosten.

Alarmfunctie

In het geval van een alarm stuurt Iris een boodschap naar de smartphone van de eigenaar. Die kan zien wat er thuis aan de hand is. Indien de UCC – die controleert of een alarm terecht is en via wie de telefoontjes lopen – denkt dat het nodig is, wordt de eigenaar vervolgens opgebeld. Daarna is het voor de eigenaar van Iris te zien wanneer bijvoorbeeld de politie gebeld is en hoe laat deze is aangekomen.

De dienst is in eerste instantie alleen beschikbaar voor de Verenigde Staten, maar niet in het hele land. In eerste instantie werkt het security-abonnement in 43 staten. Op de officiële site van Lowe valt te vinden om welke staten het gaat.

Home security systeem

De smart home hub Iris werkt iets anders dan de meeste andere systemen. Waar soortgelijke producten, bijvoorbeeld van Amazon of Google, geheel gratis in gebruik zijn, is dat bij Iris anders. Er zijn verschillende abonnementsdiensten om de basisfuncties van het apparaat mee aan te vullen. Betaalt een gebruiker bijvoorbeeld 9,99 dollar per maand, dan is er extra opslagcapaciteit voor beelden van de beveiligingscamera en een gebeurtenislogboek.

Waar veel smart home hubs er vooral op gericht zijn handig te zijn voor consumenten, is Iris op de markt gezet als een home security systeem. Dat terwijl het wel degelijk smart hub functionaliteiten heeft. Het apparaat kan aan vrijwel alle raam- en deursensoren gekoppeld worden, evenals aan thermostaten zoals de Nest, maar ook aan rookdetectors. Daarin komt deze nieuwe dienst dan ook van pas.

Reacties (0)