Slimme slot Loqed
Bij andere slimme sloten kan het zijn dat je je smartphone tevoorschijn moet halen om naar binnen te kunnen. En anders ben je aangewezen op bijvoorbeeld een sleutelhanger waarmee het slot geopend kan worden. Het slot weet of je binnen of buiten bent en zal de deur nooit te vroeg openen, zo luidt de belofte. Mocht je telefoon een lege accu hebben, dan kun je alsnog naar binnen via een pincode. Het slot werkt zelf ook op batterijen, die negen tot twaalf maanden moeten meegaan. Is dit batterij onverhoopt leeg, dan kun je een 9-volt batterij gebruiken om alsnog naar binnen te gaan.
Daarnaast hebben verschillende postbedrijven hun enthousiasme uitgesproken over Loqed. Mogelijk komen er in de toekomst samenwerkingen aan waardoor pakketbezorgers naar binnen kunnen om een pakket af te leveren. Naast dat het slot interessant kan zijn voor mensen met een smarthome, zijn ook gezinnen een belangrijke doelgroep voor het bedrijf. Zo kun je een notificatie ontvangen wanneer je kinderen thuiskomen, en is ‘het touwtje uit de brievenbus’ terug van weggeweest – voor tijdens een feestje of als de kinderen buitenspelen.
Naast het feit dat er end-to-end-versleuteling aanwezig is, voldoet Loqed ook aan alle eisen van verzekeraars met betrekking tot je inboedelverzekering. Bovendien is het zo dat het systeem zelf niet bij de digitale sleutels kan, waardoor digitaal inbreken ook weinig nut lijkt te hebben.
Prijs en beschikbaarheid
De eerste oplage bestaat uit duizend stuks. Klanten die nu bestellen krijgen hun sleutelloze slot in mei geleverd. Een smart lock van Loqed kost nu 299 euro en “iedereen die een IKEA-kastje kan monteren” kan het slot zelf installeren.
Reacties (6)