Siri kan laten horen hoe dieren, voertuigen en instrumenten klinken

16 december 2020 1 Minuut 0 Reacties
siri

Siri kan voortaan laten horen hoe dieren, voortuigen en instrumenten klinken. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is ernaar te vragen.

Siri kan een hoop geluiden nadoen

Sinds gisteren is de update iOS 14.3 beschikbaar, waardoor Siri nu over nieuwe trucjes beschikt. De stemassistent kan namelijk op commando laten horen hoe bepaalde geluiden uit de echte wereld klinken. Je hoeft daarvoor alleen maar te vragen hoe iets klinkt. Na het stellen van de vraag laat de persoonlijke assistent horen wat je wil horen. Wanneer je ernaar vraagt op een iPhone of iPad, dan krijg je ook nog informatie te zien over het onderwerpen, die rechtstreeks van Wikipedia afkomstig is. Je kunt er ook naar vragen via de Apple HomePod.

Apple heeft helaas niet aangekondigd om hoeveel geluiden het precies gaat. Maar mensen die de update al geïnstalleerd hebben en Siri verschillende vragen gesteld hebben, lopen nog niet tegen grenzen aan. Er zijn natuurlijk vragen waar de assistent geen antwoord op heeft, maar dat heeft dan vaak te maken met het feit dat zo’n dier geen karakteristiek geluid heeft. Op moment van schrijven gaat het om geluiden uit drie verschillende, brede categorieën, namelijk dierengeluiden, geluiden van instrumenten en geluiden die veel verschillende voertuigen kunnen maken.

Opmerkelijk is dat Siri verschillende geluiden presenteert voor verschillen hondenrassen. Zo kun je dus ook verder onderscheid maken tussen verschillende hondenrassen. Heel veel praktisch nut heeft een dergelijke functie niet, maar dit zijn wel leuke dingen om eens uit te proberen. Mensen met kinderen kunnen er ook nog een educatief spelletje van maken, bijvoorbeeld. Het kan overigens zijn dat zelfs na het updaten naar iOS 14.3 Siri nog niet beschikt over de functionaliteit: daarover bestaan online helaas wat tegenstrijdige berichten. Maar probeer het vooral uit.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)