iOS 14.3 beschikbaar voor nieuwe iPhones, iOS 12.5 voor oude modellen

15 december 2020 2 Minuten 0 Reacties
ios-14-afb-1 FHD

Er is nu een nieuwe versie van iOS 14 beschikbaar voor moderne iPhones, terwijl oudere modellen waarschijnlijk iOS 12.5 nodig hebben.

Download iOS 14.3 of iOS 12.5

Naast iOS 14.3 is natuurlijk ook iPadOS 14.3 beschikbaar. Apple mag het besturingssysteem dan in twee versies uitbrengen, in de basis zijn de updates vaak hetzelfde — met hier en daar een specifiek verschil per platform. Wanneer je de update binnenhaalt voor je iPhone 12 Pro of Pro Max, dan kun je foto’s opslaan als ProRAW. De ondersteuning voor dit formaat werd in oktober aangekondigd, naast de nieuwe iPhones, en is nu dus beschikbaar.

Na het updaten moet je de functie nog wel even activeren binnen de instellingen van de camera-applicatie. Apple waarschuwt wel dat wanneer je voor die optie kiest, de kans groot is dat de bestanden een stuk groter worden dan je nu gewend bent. Een enkele foto kan dan al gauw 25 MB aan opslagruimte in gebruik nemen. Voor sommige gebruikers is dat het wel waard, aangezien je simpelweg meer controle hebt over de uiteindelijke kwaliteit van de foto. Je kunt achteraf namelijk heel veel aanpassen in fotobewerkingssoftware, zoals kleur, details en het dynamische bereik. Daarnaast kun je met de camera-app opnemen in 25 frames per seconde en kunnen eigenaars van een iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X de frontcamera eindelijk spiegelen.

Verder is het mogelijk Ecosia als standaard zoekmachine in te stellen en wordt het gemakkelijker iconen aan te passen. Apple Music-gebruikers kunnen uitkijken naar geanimeerde artwork, terwijl Apple TV+ het gemakkelijker maakt shows te vinden die bij je passen. Ook is er nu ondersteuning voor de AirPods Max en laten App Store-pagina’s meer informatie zien omtrent privacy.

Advertentie

iOS 14.3 en iPadOS 14.3 downloaden

Als het goed is krijg je automatisch een melding van de update, maar als je niet wil of kunt wachten, kun je ook op de volgende manier de installatie van de update starten:

  1. Ga naar de instellingen op je iPhone.
  2. Druk op “algemeen”.
  3. Ga naar “Software-update”.
  4. Als het goed is krijg je nu stappen op je scherm te zien die je kunt volgen.

iOS 12.5 voor oudere iPhones

Mocht je nog een oudere iPhone hebben, dan krijg je wellicht een notificatie over een oudere versie van het besturingssysteem: iOS 12.5. Die versie van het systeem brengt ondersteuning voor de contactonderzoekapplicaties en kan je dus op de hoogte brengen wanneer je in de buurt geweest bent van iemand met het coronavirus.

Reacties (0)