Signify onthult wifilampen die zonder Philips Hue-bridge werken

12 augustus 2019 1 Minuut 0 Reacties
philips-hue-wifi-led

Signify, het bedrijf achter de Philips Hue-lampen, heeft een nieuwe lijn wifi-ledlampen gepresenteerd, die werken zonder de bridge. De lampen zijn dus direct aan te sluiten op de router van de gebruiker, waardoor er geen extra kosten aan verbonden zijn.

Philips Smart Wi-Fi LED werkt zonder Philips Hue-bridge

Eerder dit jaar kondigde Signify, het bedrijf achter Philips Hue, lampen aan die zonder de bridge werken. Die lampen zijn te bedienen via bluetooth. Dat is niet voor iedereen een ideale oplossing, daarom presenteert het bedrijf nu de Philips Smart Wi-Fi LED. Dit zijn slimme ledlampen die wel via wifi aan het internet verbonden kunnen worden, die eveneens geen bridge nodig hebben. Signify baseert de technologie van dit nieuwe systeem op de producten van Wiz Connected, die in april van dit jaar overgenomen werd.

Beide ecosystemen, van Philips Hue en Wiz Connected, werken echter los van elkaar. Wil je dus lampen van de één, dan zijn ze niet te koppelen aan lampen en accessoires van de ander. Met deze nieuwe productlijn overbrugt Signify als het ware dat probleem. Natuurlijk kun je de lampen altijd aan elkaar koppelen middels diensten als IFTTT en Yunomi; maar als het meteen uit de doos werkt, is dat altijd beter. Bovendien ondersteunen de Philips Smart Wi-Fi LED-lampen de stemassistenten Google Assistent, Siri en Amazon Alexa.

De nieuwe lampen zijn nu alleen nog in de Verenigde Staten te koop. Onduidelijk is nog wanneer ze in Nederland verschijnen. Het gaat om de volgende modellen.

  • Dimbare Warm White (2700K) en Cool White (5000K) in de traditionele A19-lamp en BR30-spot
  • Aanpasbare White (2700-5000K) in de traditionele A19-lamp, BR30-spot en 6-inch geïntegreerde spot
  • Full Color met aanpasbaar White in de traditionele A19-lamp, BR30-spot en 6-inch geïntegreerde spot
  • Dimbare Clear Filament in de traditionele A19-lamp, G25-lamp en ST19-vorm
  • Dimbare Amber Filament in de traditionele A19-lamp, G25-lamp en ST19-vorm

Reacties (0)