Signify introduceert nieuwe Philips Hue-app

03 juni 2021 5 Minuten 1 Reacties
Philips Hue app versie 4

Signify heeft deze week een geheel nieuwe ervaring voor het Philips Hue-ecosysteem geïntroduceerd. Het bedrijf brengt de vierde generatie Hue-app met tal van verbeteringen.

Nieuwe Philips Hue-app

Een belangrijke verbetering van de nieuwe Hue-app is dat veel zaken nu makkelijker moeten gaan, aldus Signify. Zo moet het toevoegen van lampen en accessoires, en het aanmaken van scenes met minder klikken mogelijk zijn. De instellingen voor lampen, kamers en zones kunnen nu worden geconfigureerd in elke sectie van het tabblad Home. Als je een nieuwe Hue lamp wilt toevoegen aan een kamer, kan dit voortaan vanuit het tabblad Kamer zelf, maar ook via Instellingen. Met andere woorden, de meest gebruikte configuraties staan nu op een handigere plaats. 

Ook de zogenaamde kaarten van lampen of kamers zijn nu anders vormgegeven, waarbij de gehele kaart lichter of donkerder wordt wanneer de lampen in de kaart gedimd worden. Voor ruimtes en zones zijn twee nieuwe functies toegevoegd. Zo kun je nu zelf de ruimtes en zones ordenen, simpelweg door ze te slepen op het homescherm. Verschillende ruimtes kunnen aan een zone gekoppeld worden waardoor je niet per se elke ruimte individueel hoeft te bedienen maar juist ruimtes kunt samenpakken.

Tegels voor meer overzicht

Ook nieuw is de tegelweergave wanneer je een ruimte opent. Hier zie je de lampen én scenes in één overzicht. De nieuwe tegels maken het snel bedienen van een scene of lamp in een ruimte mogelijk. Tik je op een specifieke lamp dan kom je bij het kleurenwiel uit, met daaronder weer een tegelweergave van alle andere lampen in de ruimte. Dit maakt het makkelijker tussen lampen te schakelen. Instellingen per lamp kunnen voortaan ook in deze individuele weergave aangepast worden, in plaats van in een apart menu binnen de app.

Signify heeft daarnaast de Hue Scene Gallery toegevoegd aan het overzicht van scenes en lampen per ruimte, waardoor je inspiratie kunt opdoen voor nieuwe scenes in een specifieke ruimte. Deze Scenes kun je live previewen waarna ze direct uit deze galerij aan je ruimte toegevoegd kunnen worden. Voor gebruikers met meerdere bridges is er nu een icoontje bovenin de app te zien waarmee snel tussen bridges geschakeld kan worden.

Automations

Automations is de nieuwe naam voor het Routines-gedeelte. Ook dit deel van de app is geheel op de schop gegaan. Hier vind je nu een overzichtelijke weergave van al je automatiseringen (routines dus). Elke automation kan met een simpele klik aangepast worden, maar daarnaast heeft Signify een aantal handige tips en tools toegevoegd om je te helpen met het maken van automations. Zo is het mogelijk specifieke scenes op specifieke momenten in specifieke ruimtes te starten. Ook nieuw is de fade duration-optie, waarmee je aan kunt geven hoe lang de lampen erover doen om de maximale helderheid te bereiken. Ook kun je lampen automatisch na een bepaalde periode uit laten zetten. Voor zonsopgang en zonsondergang kun je vanaf nu eigen timers toevoegen. Zo kun je de lampen bij zonsondergang aan laten zetten, maar ook om 01.00 in de nacht uit laten zetten. Afhankelijk van hoe de zon op je huis schijnt is het ook mogelijk om de zonsopgang- of zonsondergangroutine eerder te starten.

Wanneer er meerdere gezinsleden in huis de Hue-app gebruiken kan de app hier vanaf nu rekening mee houden. Scenes gebaseerd op locatie worden alleen gestart wanneer er niemand thuis is. De lampen gaan dus niet uit als jij weggaat en er nog iemand anders aanwezig is. Als iedereen weg is en jij verlaat het huis, dan gaan de lampen wel uit.

Entertainment

Wanneer je een Hue Play HDMI Sync-box gebruikt dan is er nu een nieuwe 3D-weergave voor het optimaal instellen van de Entertainment-ruimte. Deze weergave maakt het eenvoudiger om de verlichting naar eigen wens aan te passen.

Snellere reactietijden

Op het gebied van functionaliteit geeft Siginify aan de communicatie tussen lampen, app en de bridge verbeterd te hebben. Reactietijden zijn nog sneller geworden, waardoor je veranderingen direct in de app of bij de lamp ziet.

Nieuwe Philips Hue-app direct beschikbaar

Al met al zijn er volgens Signify meer dan 100 verbeteringen doorgevoerd in de Philips Hue-app. De nieuwe app moet deze week beschikbaar zijn en wordt automatisch als update op je toestel geïnstalleerd. De update wordt echter in fasen uitgerold dus het kan even duren voordat je de melding krijgt. Kun je niet zolang wachten? Je kunt ook naar de App Store of Play Store gaan en de update handmatig downloaden.

Signify heeft al aangekondigd dat er een update komt van de nieuwe Hue app met dynamische scènes die in de zomer van 2021 wordt gelanceerd. Met deze functie zal elke lamp in een kamer of zone langzaam overgaan in de verschillende kleuren van de dynamische scène. In plaats van dat elke lamp slechts in één kleur blijft, introduceren dynamische scènes een nieuw niveau van unieke lichteffecten en creëren ze een sfeer als geen ander.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Eric

Eric
05 juni 2021 om 09:55

Mooie update, maar de ondersteuning voor de Apple Watch is er niet meer!
Iemand een idee dat deze er weer komt?

Inloggen