Shelly Motion Sensor gepresenteerd door Allterco Robotics

03 september 2020 2 Minuten 1 Reacties
Shelly

Het bedrijf Allterco Robotics heeft in samenwerking met Silicon Labs de Shelly Motion Sensor uitgebracht, met een batterijduur van één jaar.

De Shelly Motion Sensor

De Shelly Motion Sensor is de eerste wifi-sensor die een jaar lang met het internet verbonden blijft dankzij de ingebouwde accu die tot twaalf maanden doorgaat. Volgens fabrikant Allterco Robotics is het de kleinste sensor tot nu toe gemaakt en één van de twee nieuwe producten waarmee het bedrijf op de markt komt (later meer over dat tweede product).

Aan boord zit de Cortex M3, een krachtige en energiezuinige processor die onder meer zorgt voor de lange batterijduur. De wifi-modem in de sensor verbruikt ook heel weinig energie. De Shelly Motion Sensor verbruikt 100 uA (microampères), ook al staat die 24/7 in verbinding met je netwerk.

De Shelly kenmerkt zich ook door zijn snelle responstijd. De Motion Sensor stuurt binnen 200 milliseconden informatie naar je smartphone of zorgt binnen diezelfde tijd voor een ingestelde trigger. De sensor is best gevoelig en herkent bijvoorbeeld wanneer de zon ondergaat of opkomt, weet dan hoe laat het is, hoe intensief het licht is en kan zelfs trillingen in de woning waarnemen — handig voor wanneer er een aardbeving is.

De Shelly Motion Sensor heeft meer dan 200 gevoeligheidsniveaus, ingebouwde kunstmatige intelligentie en kan tot drie functies aan. Daarnaast kan de Sensor direct bediend worden: zonder hub en zonder toegang tot een open netwerk. Zo heb je toegang tot een hoog niveau aan veiligheid.

Shelly 4Pro Plus

De Shelly Motion Sensor is niet de enige aankondiging van Allterco Robotics. Er is namelijk ook de Shelly 4Pro Plus, onderdeel van de nieuwe Shelly Pro-lijn. Met dit product kun je een gedecentraliseerd smarthomesysteem optuigen. De productlijn moet zorgen voor een nieuwe stroom aan apparaten, die zelf fungeren als server, hub, aandrijving en een sensor. Daardoor ben je dus niet aangewezen op een hub of cloudsysteem.

De wifi-relayknop Shelly 4Pro Plus is vanaf november te koop. Je moet het apparaat in een zekeringenkast installeren, zodat het ook de bediening van het stroom op zich neemt en daarom in feite alle aangesloten apparaten. Het apparaat beschikt over een dualcore 32-bit processor en 8 MB aan flashgeheugen. Bovendien is er ondersteuning voor wifi en bluetooth en optionele lan-connectiviteit.

Alle Shelly Plus-apparaten bieden bovendien een digitale winkel en local scriptingmogelijkheden aan. Mocht je dus nieuwe functionaliteit willen toevoegen, zelfs iets willen aanpassen of een scene willen maken, dan hoef je alleen maar een pakket te downloaden en te installeren. Dit is allemaal gratis te doen.

Reacties (1)